Вкусна рецепта, предоставена от мама Нора и Ния - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 800 г Филе от сьомга
- 2 бр. Портокали
- 150 мл Бяло вино
- 150 мл Течна готварска сметана
- 150 г Филирани бадеми
- 1 бр. Зелена салата
- 1 бр. Киви
- 1-2 бр. Круша
- 1 бр. Нар
Начин на приготвяне
- 1. Направете леки странични разрези на рибите, осолете ги и ги накиснете в сока от портокал за около 25 мин.
- 2. След това отцедете рибите и ги подсушете.
- 3. Запържете ги от всяка страна на грил и ги оставете настрана.
- 4. В тигана, в който сте пържили рибата изсипете виното и изчакайте да изври.
- 5. Добавете портокалов сок, бадемите, настъргана портокалова кора и сметаната.
- 6. Овкусете със сол и пипер.
- 7. Оставете сосът да ври на бавен огън 5-6 мин или докато се редуцира.
- 8. В купа накъсайте зелената салата. Добавете рукола, кълнове.
- 9. Овкусете със сол, зехтин и балсамико.
- 10. Разбъркайте и добавете обелени и нарязани круши и киви.
- 11. Поръсете със зърна от нар.
- 12. Сервирайте рибата полята със соса и гарнирана със салатата.