Вкусна рецепта, предоставена от мама Жанет Радулова и Аким - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 800 г Свинско контрафиле
  • 100 г Пармезан
  • 1-2 бр. Патладжан
  • 2 бр. Тиквички
  • 2 бр. Домати
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 1-2 бр. Люти чушлета
  • 2 скилидки Чесън
  • 1-2 глави Лук

Начин на приготвяне

  • 1. За да приготвите рататуй загрейте зехтин и запържете нарязаните чесън и лук.
  • 2. Обелете патладжана и го нарежете на кубчета.
  • 3. Прибавете го към чесъна и лука. 
  • 4. Нарежете тиквичките на кубчета и ги запържете заедно с патладжаните. Добавете нарязана чушката.
  • 5. Оставете всичко да се посготви. 
  • 6. Нарежете доматите и ги прибавете в тигана заедно с наситнена люта чушка и босилек.
  • 7. Гответе рататуй до пълна готовност и накрая овкусете със сол и черен пипер.
  • 8. За да приготвите свинското най-напред го нарежете на медальони.
  • 9. В купа смесете нарязаните на ситно розмарин, мащерка и чесън, черен пипер и зехтин. 
  • 10. Сложете месото в микса от подправки и хубаво го разбъркайте. Оставете за 10-15 мин да се овкуси.
  • 11. Загрейте грил-тиган и изпечете медальоните от двете страни.
  • 12. Сервирайте стековете с гарнитура от рататуй и поръсете с пармезан и пресен босилек.