Вкусна рецепта, предоставена от мама Жанет Радулова и Аким - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 800 г Свинско контрафиле
- 100 г Пармезан
- 1-2 бр. Патладжан
- 2 бр. Тиквички
- 2 бр. Домати
- 2 бр. Зелени чушки
- 1-2 бр. Люти чушлета
- 2 скилидки Чесън
- 1-2 глави Лук
Начин на приготвяне
- 1. За да приготвите рататуй загрейте зехтин и запържете нарязаните чесън и лук.
- 2. Обелете патладжана и го нарежете на кубчета.
- 3. Прибавете го към чесъна и лука.
- 4. Нарежете тиквичките на кубчета и ги запържете заедно с патладжаните. Добавете нарязана чушката.
- 5. Оставете всичко да се посготви.
- 6. Нарежете доматите и ги прибавете в тигана заедно с наситнена люта чушка и босилек.
- 7. Гответе рататуй до пълна готовност и накрая овкусете със сол и черен пипер.
- 8. За да приготвите свинското най-напред го нарежете на медальони.
- 9. В купа смесете нарязаните на ситно розмарин, мащерка и чесън, черен пипер и зехтин.
- 10. Сложете месото в микса от подправки и хубаво го разбъркайте. Оставете за 10-15 мин да се овкуси.
- 11. Загрейте грил-тиган и изпечете медальоните от двете страни.
- 12. Сервирайте стековете с гарнитура от рататуй и поръсете с пармезан и пресен босилек.