Вкусна рецепта, предоставена от мама Атанаска Лалева и Тина Йонкова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 400 г Бейби моркови
  • 1-2 бр. Лимон
  • 50 г Брашно
  • 1 с.л. Бяло вино
  • 1 глава Лук
  • 4 бр. Сини сливи
  • 50 г Сушени манатарки
  • 100 г Печурки
  • 600 г Свинско контрафиле
  • 2 с.л. Пчелен мед
  • 30 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Сушените гъби накиснете в топла вода.
  • 2. Месото нарежете на жулиени, оваляйте го в брашно и го изпържете в олио.
  • 3. Нарежете печурките, омекналите манатарки, лука и сините сливи.
  • 4. В тигана с месото прибавете лука, гъбите, сините сливи, виното, водата от манатарките, солта и черният пипер.
  • 5. Оставете всичко да се задуши на среден огън.
  • 6. За направата на гарнитурата от моркови - най-напред разтопете маслото в тиган на котлона. Добавете меда и след това морковите.
  • 7. Оставете ги да се глазират за 7 мин в тигана.
  • 8. Сервирайте свинското с гарнитурата от глазирани моркови. По желание сложете отстрани резен лимон и поръсете с наситнен магданоз.