Вкусна рецепта, предоставена от мама Атанаска Лалева и Тина Йонкова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 400 г Бейби моркови
- 1-2 бр. Лимон
- 50 г Брашно
- 1 с.л. Бяло вино
- 1 глава Лук
- 4 бр. Сини сливи
- 50 г Сушени манатарки
- 100 г Печурки
- 600 г Свинско контрафиле
- 2 с.л. Пчелен мед
- 30 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Сушените гъби накиснете в топла вода.
- 2. Месото нарежете на жулиени, оваляйте го в брашно и го изпържете в олио.
- 3. Нарежете печурките, омекналите манатарки, лука и сините сливи.
- 4. В тигана с месото прибавете лука, гъбите, сините сливи, виното, водата от манатарките, солта и черният пипер.
- 5. Оставете всичко да се задуши на среден огън.
- 6. За направата на гарнитурата от моркови - най-напред разтопете маслото в тиган на котлона. Добавете меда и след това морковите.
- 7. Оставете ги да се глазират за 7 мин в тигана.
- 8. Сервирайте свинското с гарнитурата от глазирани моркови. По желание сложете отстрани резен лимон и поръсете с наситнен магданоз.