Апетитни свински ребърца "Терияки”, носещи екзотичния вкус на далечна Япония. Сосът, с който се приготвят, е характерният за японската кулинарна култура терияки. Традиционните съставки на соса са саке, мед, соев сос и мирин (вид слабо японско оризово вино).

Съставки

  • 1 пакетче Сусам
  • 1 с.л. Мирин
  • 1-2 с.л. Зехтин
  • 1-2 с.л. Сусамово масло
  • 1 с.л. Джинджифил
  • 1/4 ч.ч. Соев сос
  • 1 с.л. Пчелен мед
  • 20 бр. Свински ребърца

Начин на приготвяне

  • 1. В средно голяма купа се смесват соевият сос, медът, пресованата скилидка чесън, джинджифилът, сакето и миринът.
  • 2. Свинските ребърца се слагат в маринатата. Покриват се и се охлаждат за няколко часа или за една нощ.
  • 3. Сусамовото масло и зехтинът се затоплят в голям тиган. Ребърцата се пържат до порозовяване.
  • 4. Свинските ребърца се сервират топли и поръсени със сусам, придружени със сладък сос чили, в който да се топят.