Мидите не са най-евтината храна, а и не се намират във всяки магазин. Но са чудесно ястие за лятото. И дори да ви се налага да го прекарате в големия град, порция миди със сигурност ще ви телепортират на морето.
В тази рецепта се приготвят бързо и лесно с бира - другото съкровище на лятото. Изберете светла бира, за по-лек и не горчив вкус.
Може да приготвите с едри бели миди или с черни. Важно е мидите да са пресни. Те трябва да са добре затворени, със здрави черупки и да имат аромат на море.
Съставки
- 2 кг Миди
- 500 мл Бира
- 1 бр. Лимон
Начин на приготвяне
- 1. Сипете бирата в тенджера и я сложете да кипне на котлона.
- 2. Добавете мидите.
- 3. Сложете капака и намалете температурата на котлона.
- 4. Варете, докато мидите се отворят - 6-8 минути.
- 5. С помощта на решетъчна лъжица извадете мидите в голяма купа.
- 6. Сервирайте с половинки от лимон и леко поръсен лимонов сок.