Месото е вкусно и полесно. Благодарение на билките, подправките и маринатите, то може да добива всякакви чудесни вкусови качества. 

Факт е, че лятото избягваме месото, защото смятаме, че е тежка храна, а така се лишаваме от протеини, които са изключително ценна хранителна група. Тук на помощ идва пилешкото филе - то е леко и подходящо за сезона, а с тази рецепта става и крехко и сочно.

 

Съставки

  • 4 с.л. Горчица
  • 4 с.л. Майонеза
  • 1 кг Пилешки гърди

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте и нарежете пилешките гърди. Овкусете ги с пресен риган, черен пипер и малко сол. Смесете майонезата и горчицата - важно е тяхното съотношение да е 1:1. Нарежете малко пресен риган в сместа.
  • 2. Оваляйте добре всяко филе в маринатата. Приберете в хладилник за около 2 часа. Ако сте заети и нямате време да чакате, можете да оставите месото да престои в маринатата за една нощ в хладилника - това няма да навреди на вкусовите качества, а напротив - ще направи пилешките гърди още по-крехки. 
  • 3. След като сте готови за печене, подгответе си купичка със сусам. Включете фурната на 200 градуса и докато я чакате да загрее, оваляйте всяко филе в сусама и ги подредете в тава така, че да не се застъпват, за да могат да се изпекат равномерно. Печете 30-35 минути или според дебелината на филетата, но следете сусама за прегаряне.
  • 4. При желание можете да експериментирате и да замените сусама с натрошени ядки, галета, овесени ядки или корнфлейкс.