Супата е полезно ястие - всички знаем това. Всички, с изключение на децата. Или просто понякога удобно го забравят. Бульонът събира всички ценни вещества от зеленчуците и свареното месо. Току-що сготвената супа е топла, засища, лека храна е, действа добре на храносмилането и може да лекува настинки и вирусни заболявания.
Тази супа е вкусна. Малчуганите я харесват и ядат. Затова, ако детето ви е злоядо и хапва трудно и бавно, пригответе му я.
Съставки
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 1 с.л. Брашно
- 1 бр. Яйце
- 1 кофичка Кисело мляко
- 1 бр. Морков
- 1 бр. Пилешко бутчета
Начин на приготвяне
- 1. Пилешкото бутче се сварява, след което се обезкостява и месото се накъсва.
- 2. В тиган се запържва настърганият морков, докато си пусне цвета. Сипва се бульонът от вареното пиле. Като заври, се слагат 3 кръгчета фиде, което се натрошава.
- 3. Овкусява се със сол и пипер и се добавя месото от пилето.
- 4. Оставя се да къкри по-дълго време (25 минути), докато фидето се развари.
- 5. Прави се варена застройка от киселото мляко, яйцето ибрашното.
- 6. Супата се сваля от котлона и застройката се сипвабавно, като се бърка непрекъснато. Оставя се без капак за 10 минути.