Супата е полезно ястие - всички знаем това. Всички, с изключение на децата. Или просто понякога удобно го забравят. Бульонът събира всички ценни вещества от зеленчуците и свареното месо. Току-що сготвената супа е топла, засища, лека храна е, действа добре на храносмилането и може да лекува настинки и вирусни заболявания. 


Тази супа е вкусна. Малчуганите я харесват и ядат. Затова, ако детето ви е злоядо и хапва трудно и бавно, пригответе му я.

 

Съставки

  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 1 с.л. Брашно
  • 1 бр. Яйце
  • 1 кофичка Кисело мляко
  • 1 бр. Морков
  • 1 бр. Пилешко бутчета

Начин на приготвяне

  • 1. Пилешкото бутче се сварява, след което се обезкостява и месото се накъсва. 
  • 2. В тиган се запържва настърганият морков, докато си пусне цвета. Сипва се бульонът от вареното пиле. Като заври, се слагат 3 кръгчета фиде, което се натрошава. 
  • 3. Овкусява се със сол и пипер и се добавя месото от пилето.
  • 4. Оставя се да къкри по-дълго време (25 минути), докато фидето се развари.
  • 5. Прави се варена застройка от киселото мляко, яйцето ибрашното. 
  • 6. Супата се сваля от котлона и застройката се сипвабавно, като се бърка непрекъснато. Оставя се без капак за 10 минути.