Няколко резенчета печена тиква в компанията на лещена крем супа превръща това блюдо в едно изтънчено вълшебно преживяване.

Съставки

  • 1/2 ч.л. Къри
  • 200 мл Квасена сметана
  • 100 г Леща
  • 2 резена Тиква
  • 1 глава Лук
  • 5-6 стръка Магданоз
  • 40 г Краве масло
  • 1 л Зеленчуков бульон
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 шепа Тиквени семки

Начин на приготвяне

  • 1. Тиквените резени се изпичат, след което се нарязват на едри кубчета.
  • 2. Маслото се загрява в тенджера. Лукът и магданозът се нарязват на ситно и заедно с тиквените кубчета се прибавят към маслото.
  • 3. Задушава се за кратко, като се разбърква. Прибавя се бульонът. Похлупва се и след като кипне, огънят се намалява и се оставя да постои около 30 минути.
  • 4. Лещата се сварява за около 15 минути и се пюрира.
  • 5. Прибавят се 2 с.л. сметана и се овкусява със сол, черен пипер и къри. Лещената крем супа се поднася по желание гарнирана с тиквени семки.