Няколко резенчета печена тиква в компанията на лещена крем супа превръща това блюдо в едно изтънчено вълшебно преживяване.
Съставки
- 1/2 ч.л. Къри
- 200 мл Квасена сметана
- 100 г Леща
- 2 резена Тиква
- 1 глава Лук
- 5-6 стръка Магданоз
- 40 г Краве масло
- 1 л Зеленчуков бульон
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
- 1 шепа Тиквени семки
Начин на приготвяне
- 1. Тиквените резени се изпичат, след което се нарязват на едри кубчета.
- 2. Маслото се загрява в тенджера. Лукът и магданозът се нарязват на ситно и заедно с тиквените кубчета се прибавят към маслото.
- 3. Задушава се за кратко, като се разбърква. Прибавя се бульонът. Похлупва се и след като кипне, огънят се намалява и се оставя да постои около 30 минути.
- 4. Лещата се сварява за около 15 минути и се пюрира.
- 5. Прибавят се 2 с.л. сметана и се овкусява със сол, черен пипер и къри. Лещената крем супа се поднася по желание гарнирана с тиквени семки.