Ето една лесна рецепта за вкусна червена зеленчукова супа. Този цвят се придава не от червен пипер или домати, а от сочно червено цвекло.
Съставки
- 2-3 стръка Копър
- 2-3 стръка Магданоз
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
- 1 ч.л. Захар
- 1 глава Целина
- 2 с.л. Олио
- 2 кубчета Зеленчуков бульон
- 3 глави Лук
- 1 глава Червено цвекло
Начин на приготвяне
- 1. Червеното цвекло и целината се измиват и обелват.
- 2. Нарязват се на кубчета и се слагат в тенджера с олиото на дъното.
- 3. Прибавят се главите лук, нарязани на филийки.
- 4. Зеленчуците се разбъркват и се оставят да се задушат, докато поомекнат.
- 5. Овкусяват се със сол, черен пипер и захар.
- 6. Заливат се с 4-5 чаши топла вода, в която предварително са разтворени зеленчуковите бульончета.
- 7. Оставя се супата да се вари до готово. Накрая се подправя със ситно нарязан магданоз/копър.