Ето една лесна рецепта за вкусна червена зеленчукова супа. Този цвят се придава не от червен пипер или домати, а от сочно червено цвекло.

Съставки

  • 2-3 стръка Копър
  • 2-3 стръка Магданоз
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 ч.л. Захар
  • 1 глава Целина
  • 2 с.л. Олио
  • 2 кубчета Зеленчуков бульон
  • 3 глави Лук
  • 1 глава Червено цвекло

Начин на приготвяне

  • 1. Червеното цвекло и целината се измиват и обелват.
  • 2. Нарязват се на кубчета и се слагат в тенджера с олиото на дъното.
  • 3. Прибавят се главите лук, нарязани на филийки.
  • 4. Зеленчуците се разбъркват и се оставят да се задушат, докато поомекнат.
  • 5. Овкусяват се със сол, черен пипер и захар.
  • 6. Заливат се с 4-5 чаши топла вода, в която предварително са разтворени зеленчуковите бульончета.
  • 7. Оставя се супата да се вари до готово. Накрая се подправя със ситно нарязан магданоз/копър.