Ярка цветна комбинация, поднесена в чаша. Рецептата е за 36 шота.

Съставки

  • 4 с.л. Зехтин
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 1/2 ч.л. Кимион
  • 1 ч.л. Сумак
  • 1 бр. Люта зелена чушка
  • 2 бр. Краставици
  • 150 г Царевица от консерва
  • 200 г Чери домати
  • 1-2 щипки Сол
  • 1 бр. Лимон
  • 1 ч.л. Червен пипер
  • 1,5 кг Морков
  • 2 с.л. Сусамов тахан
  • 1-2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Морковите се обелват, готвят се на пара, докато омекнат и се охлаждат.
  • 2. Смилат се в шейкър кана с около 1 л студена вода, лимоновия сок и сусамовия тахан.
  • 3. Добавят се червеният пипер и сол на вкус, разбърква се и супата се оставя в хладилника за 2 часа.
  • 4. Салцата се приготвя като се наситняват чери доматите, обелените краставици, лютата чушка (без семките) и магданозът.
  • 5. Добавя се царевицата, овкусява се с кимион, сумак, зехтина и сол, разбърква се и се прибира в хладилника за 30 минути.
  • 6. Супата се разпределя в чаши за шот, гарнира се със салцата и се украсява с листенца магданоз.