Ярка цветна комбинация, поднесена в чаша. Рецептата е за 36 шота.
Съставки
- 4 с.л. Зехтин
- 1/2 връзка Магданоз
- 1/2 ч.л. Кимион
- 1 ч.л. Сумак
- 1 бр. Люта зелена чушка
- 2 бр. Краставици
- 150 г Царевица от консерва
- 200 г Чери домати
- 1-2 щипки Сол
- 1 бр. Лимон
- 1 ч.л. Червен пипер
- 1,5 кг Морков
- 2 с.л. Сусамов тахан
- 1-2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Морковите се обелват, готвят се на пара, докато омекнат и се охлаждат.
- 2. Смилат се в шейкър кана с около 1 л студена вода, лимоновия сок и сусамовия тахан.
- 3. Добавят се червеният пипер и сол на вкус, разбърква се и супата се оставя в хладилника за 2 часа.
- 4. Салцата се приготвя като се наситняват чери доматите, обелените краставици, лютата чушка (без семките) и магданозът.
- 5. Добавя се царевицата, овкусява се с кимион, сумак, зехтина и сол, разбърква се и се прибира в хладилника за 30 минути.
- 6. Супата се разпределя в чаши за шот, гарнира се със салцата и се украсява с листенца магданоз.