Един вкусен и здравословен специалитет за всеки, който има непоносимост към глутена. Останалите - да заповядат и те...
Съставки
- 8 бр. Яйца
- 1 щипка Черен пипер
- 200 г Козе сирене
- 1/2 ч.л. Сол
- 2 скилидки Чесън
- 2 китки Спанак
- 2 бр. Домати
- 2 с.л. Зехтин
- 1 1/2 ч.ч. Червен лук
Начин на приготвяне
- 1. В тиган се сипва 1 с.л. зехтин. Добавят се лукът и 1/4 ч. л. сол. Задушават се 10 минути на умерен огън, докато лукът омекне и придобие златист оттенък.
- 2. В голяма купа се разбиват яйцата. Към тях се добавят спаначената смес, козето сиренето и се разбъркват добре. Плънката е готова.
- 3. Тиганът се измива и подсушава. Слага се на колона и се загрява останалата мазнина. След това сместа се сипва в него, изчаква се 1-2 минути, след което цялата палачинка се обръща да се запържи и от другата страна. Достатъчно е още минута и половина.
- 4. Готовият омлет се нарязва на триъгълни парченца и се гарнира с доматени резенчета.