Сосовете са най-лесният начин да промените вкуса дори на най-традиционното и скучно ястие. Може да направите както с плодове, така и със зеленчуци. Сосовете са един от продуктите, в който подправките се използват по най-свободен начин. За да имате по-дълго от любимия си сос в хладилника, просто го затворете в буркани като зимнина.
Съставки
- 300 г Моркови
- 200 г Череши
- 1/3 ч.ч. Ябълков оцет
- 1 с.л. Пчелен мед
- 1 с.л. Кафява захар
- 1 бр. Глава лук
- 1 ч.л. Сол
- 1/2 ч.л. Горчица
- 1/3 ч.л. Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Сварете морковите във вода, докато омекнат леко. Към тях добавете черешите и лука. Оставете да повтар още 15 минути.
- 2. Извадете и отцедете от излишната вода. Всички продукти пасирайте, докато се получи гладко пюре.
- 3. Овкусете с меда, захарта, солта и оцета.
- 4. Сосът може да се сипе в бурканчета и да се стерилизира.