Сосовете са най-лесният начин да промените вкуса дори на най-традиционното и скучно ястие. Може да направите както с плодове, така и със зеленчуци. Сосовете са един от продуктите, в който подправките се използват по най-свободен начин. За да имате по-дълго от любимия си сос в хладилника, просто го затворете в буркани като зимнина.

 

 

 

 

Съставки

  • 300 г Моркови
  • 200 г Череши
  • 1/3 ч.ч. Ябълков оцет
  • 1 с.л. Пчелен мед
  • 1 с.л. Кафява захар
  • 1 бр. Глава лук
  • 1 ч.л. Сол
  • 1/2 ч.л. Горчица
  • 1/3 ч.л. Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Сварете морковите във вода, докато омекнат леко. Към тях добавете черешите и лука. Оставете да повтар още 15 минути.
  • 2. Извадете и отцедете от излишната вода. Всички продукти пасирайте, докато се получи гладко пюре.

     

  • 3. Овкусете с меда, захарта, солта и оцета.
  • 4. Сосът може да се сипе в бурканчета и да се стерилизира.