Любими продукти на всички продукти - картофи, сирене и кисело мляко, тук стават на солена торта. И никак не е трудно. 

Съставки

  • 3 с.л. Олио
  • 1 ч.ч. Пармезан
  • 5 бр. Маслини
  • 1 1/2 ч.ч. Кисело мляко
  • 4 бр. Яйца
  • 600 г Краве сирене
  • 1 кг Картоф
  • 30 г Краве масло
  • 2 с.л. Мащерка

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете картофите и ги настържете на тънко, така че да се получат много тънки резени. Посипете ги със суха мащерка. 
  • 2. Намазнете форма за печене със свалящи се стени с олио. 
  • 3. Наредете тънките слайдове картофи по дъното на формата и стените й. Те ще залепнат, ако сте ги намазали добре с олиото. 
  • 4. Натрошете сиренето с вилица. Чукнете яйцата и добавете киселото мляко. Объркайте ги, докато се получи хомогенна смес. Изсипете я във формата за печене. 
  • 5. Печете в предварително загрята фурна на 18- градуса за около 30 минути, докато картофите придобият златист цвят.
  • 6. Преди да извадите от фурната, нарежете маслото на малки парчета и ги пуснете да се разтопят върху солената торта. 
  • 7. Щом извадите тортата от фурната, поръсете с настъргания пармезан. От топлината той ще се разтопи.
  • 8. Украсете с маслини и мащерка. 
  • 9. След като се охлади, махнете стените на формата и нарежете.