Любими продукти на всички продукти - картофи, сирене и кисело мляко, тук стават на солена торта. И никак не е трудно.
Съставки
- 3 с.л. Олио
- 1 ч.ч. Пармезан
- 5 бр. Маслини
- 1 1/2 ч.ч. Кисело мляко
- 4 бр. Яйца
- 600 г Краве сирене
- 1 кг Картоф
- 30 г Краве масло
- 2 с.л. Мащерка
Начин на приготвяне
- 1. Обелете картофите и ги настържете на тънко, така че да се получат много тънки резени. Посипете ги със суха мащерка.
- 2. Намазнете форма за печене със свалящи се стени с олио.
- 3. Наредете тънките слайдове картофи по дъното на формата и стените й. Те ще залепнат, ако сте ги намазали добре с олиото.
- 4. Натрошете сиренето с вилица. Чукнете яйцата и добавете киселото мляко. Объркайте ги, докато се получи хомогенна смес. Изсипете я във формата за печене.
- 5. Печете в предварително загрята фурна на 18- градуса за около 30 минути, докато картофите придобият златист цвят.
- 6. Преди да извадите от фурната, нарежете маслото на малки парчета и ги пуснете да се разтопят върху солената торта.
- 7. Щом извадите тортата от фурната, поръсете с настъргания пармезан. От топлината той ще се разтопи.
- 8. Украсете с маслини и мащерка.
- 9. След като се охлади, махнете стените на формата и нарежете.