Лесна рецепта с гарантирано вкусен финал.

Съставки

  • 1 шепа Маково семе
  • 2 бр. Яйца
  • 1 щипка Сол
  • 500 г Бяло брашно
  • 2 стръка Розмарин
  • 1 с.л. Ябълков оцет
  • 1 ч.л. Сода за хляб
  • 250 г Кисело мляко
  • 200 г Краве сирене

Начин на приготвяне

  • 1. Брашното се смесва със солта, едно яйце, накълцаният розмарин, разбърканото със содата и оцета кисело мляко и натрошеното сирене.
  • 2. Замесва се меко тесто и се разточва на кръг с диаметър около 30 см. Притиска се леко в средата, с ринг или чаша, за да се маркира кръг.
  • 3. Отстрани се правят прорези, така че да се образуват ленти с дебелина 2–3 см, които се усукват.
  • 4. Тестото се намазва с разбито яйце, а кръгът в средата се поръсва с маково семе.
  • 5. Питката се пече.