Лесна рецепта с гарантирано вкусен финал.
Съставки
- 1 шепа Маково семе
- 2 бр. Яйца
- 1 щипка Сол
- 500 г Бяло брашно
- 2 стръка Розмарин
- 1 с.л. Ябълков оцет
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 250 г Кисело мляко
- 200 г Краве сирене
Начин на приготвяне
- 1. Брашното се смесва със солта, едно яйце, накълцаният розмарин, разбърканото със содата и оцета кисело мляко и натрошеното сирене.
- 2. Замесва се меко тесто и се разточва на кръг с диаметър около 30 см. Притиска се леко в средата, с ринг или чаша, за да се маркира кръг.
- 3. Отстрани се правят прорези, така че да се образуват ленти с дебелина 2–3 см, които се усукват.
- 4. Тестото се намазва с разбито яйце, а кръгът в средата се поръсва с маково семе.
- 5. Питката се пече.