Пилешките бутчета са лесни за приготвяне, вкусни, и винаги изгодни за бюджета. Тази рецепта може да се използва и с половин или цяло пиле. 


Сервирайте с гарнитура от картофи и моркови (или пък любимите си зеленчуци). Чудесно ястие, когатос е събере цялото семейство или имате празник.






 

 

 

Съставки

  • 4 бр. Пилешки бутчета
  • 4 скилидки Чесън
  • 1/2 ч.ч. Бяло вино
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1 ч.л. Сол
  • 1/2 ч.л. Кимион
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 1 ч.л. Риган
  • 1 кг Картоф
  • 2 бр. Моркови

Начин на приготвяне

  • 1. Намажете дъното и стените на тава за ечене с олио или застелете с хартия за печене (алуминиево фолио).  
  • 2. Намачкайте скилидките чесън и ги смесете с ригана, солта, кимиона и черния пипер в малка купа. Добавете зехтина и разбъркайте добре. 
  • 3. Подредете пилешките бутчета в тавата и намажете всяко парче с нея. 
  • 4. Изсипете виното в съда за печене. По желание може да го замените с пилешки или зеленчуков бульон. 
  • 5. Печете пилето в предварително загрятата фурна за 45 минути. 
  • 6. Може да замените зехтина с разтопено масло. 
  • 7. Нарежете картофите и морковите, разбъркайте с няколко супени лъжици зехтин и подредете зеленчуците около парчетата пиле. Печете, докато пилето стане златисто, а картофите омекнат.