Пилешките бутчета са лесни за приготвяне, вкусни, и винаги изгодни за бюджета. Тази рецепта може да се използва и с половин или цяло пиле.
Сервирайте с гарнитура от картофи и моркови (или пък любимите си зеленчуци). Чудесно ястие, когатос е събере цялото семейство или имате празник.
Съставки
- 4 бр. Пилешки бутчета
- 4 скилидки Чесън
- 1/2 ч.ч. Бяло вино
- 2 с.л. Зехтин
- 1 ч.л. Сол
- 1/2 ч.л. Кимион
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 1 ч.л. Риган
- 1 кг Картоф
- 2 бр. Моркови
Начин на приготвяне
- 1. Намажете дъното и стените на тава за ечене с олио или застелете с хартия за печене (алуминиево фолио).
- 2. Намачкайте скилидките чесън и ги смесете с ригана, солта, кимиона и черния пипер в малка купа. Добавете зехтина и разбъркайте добре.
- 3. Подредете пилешките бутчета в тавата и намажете всяко парче с нея.
- 4. Изсипете виното в съда за печене. По желание може да го замените с пилешки или зеленчуков бульон.
- 5. Печете пилето в предварително загрятата фурна за 45 минути.
- 6. Може да замените зехтина с разтопено масло.
- 7. Нарежете картофите и морковите, разбъркайте с няколко супени лъжици зехтин и подредете зеленчуците около парчетата пиле. Печете, докато пилето стане златисто, а картофите омекнат.