Лесно, бързо и много ароматно ястие. Може да го приготвите с различни видове гъби, както и със стар лук, но това би отнело част от характерния му аромат.


Разделете маслото на две части и го добавяйте едно след друго. В първата част лука и гъбите се пържат, а втората е повече за добавяне на допълнителен вкус.


Не гответе яйцата дълго. Отстранете ги от котлона, а те ще се досготвят от топлината на зеленчука и дъното на котлона.

Самардалата се добавя накрая. Така се усеща най-отчетливо. Тази подправка доста променя вкуса си, когато е подложена на топлинна обработка.

Съставки

  • 1 стрък Пресен чесън
  • 80 г Краве масло
  • 100 г Печурки
  • 3 стръка Зелен лук
  • 3 бр. Яйца

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте стръковете лук и гъбите с хладка вода.

     

  • 2. Остранете пънчетата на гъбите. Нарежете гъбите и лука на едри парчета.

     

  • 3. Сложете половината масло в тиган с незалепващо покритие и оставете да се стопи. Когато зацвърчи, изсипете гъбите и лука. Разбъркайте с дървена лъжица.

     

  • 4. Малко след това добавете и останалото масло.

     

  • 5. След като лукът омекне добре, а гъбите станат по-тъмни на цвят, чукнете и яйцата. Гответе още 2-3 минути и отстранете от котлона. Разбъркайте и оставете яйцата да се досготвят от топлината на самите зеленчуци и дъното на тигана.
  • 6. Поръсете със самардала. Пресният чесън може да нарежете на едри парчета в готовото ястие.