Лесно, бързо и много ароматно ястие. Може да го приготвите с различни видове гъби, както и със стар лук, но това би отнело част от характерния му аромат.
Разделете маслото на две части и го добавяйте едно след друго. В първата част лука и гъбите се пържат, а втората е повече за добавяне на допълнителен вкус.
Не гответе яйцата дълго. Отстранете ги от котлона, а те ще се досготвят от топлината на зеленчука и дъното на котлона.
Самардалата се добавя накрая. Така се усеща най-отчетливо. Тази подправка доста променя вкуса си, когато е подложена на топлинна обработка.
Съставки
- 1 стрък Пресен чесън
- 80 г Краве масло
- 100 г Печурки
- 3 стръка Зелен лук
- 3 бр. Яйца
Начин на приготвяне
- 1. Измийте стръковете лук и гъбите с хладка вода.
- 2. Остранете пънчетата на гъбите. Нарежете гъбите и лука на едри парчета.
- 3. Сложете половината масло в тиган с незалепващо покритие и оставете да се стопи. Когато зацвърчи, изсипете гъбите и лука. Разбъркайте с дървена лъжица.
- 4. Малко след това добавете и останалото масло.
- 5. След като лукът омекне добре, а гъбите станат по-тъмни на цвят, чукнете и яйцата. Гответе още 2-3 минути и отстранете от котлона. Разбъркайте и оставете яйцата да се досготвят от топлината на самите зеленчуци и дъното на тигана.
- 6. Поръсете със самардала. Пресният чесън може да нарежете на едри парчета в готовото ястие.