Блажен десерт с розови кокосови стърготинки.
 

Съставки

  • 2 ч.ч. Бита сметана
  • 1 бр. Млечен шоколад
  • 1 ч.л. Ванилия
  • 2 бр. Яйца
  • 6 с.л. Кафява захар
  • 2 с.л. Краве масло
  • 1/8 ч.л. Сол
  • 3/4 ч.л. Бакпулвер
  • 1 ч.л. Нес кафе
  • 3 с.л. Какао
  • 3 с.л. Брашно
  • 1 пакетче Кокосови стърготини

Начин на приготвяне

  • 1. В малка купа изсипете брашното, какаото, кафето, бакпулвера и солта. 
  • 2. В друга средно голяма купа разбийте маслото смиксер на средна скорост в продължение на 1 минута. 
  • 3. Добавете към маслото захарта и продължете даразбивате в същия ритъм в продължение на 5 минути, докато сместа сехомогенизира. 
  • 4. Следват яйцата и ванилията и отново се разбива доеднородна смес. 
  • 5. Смесете брашнената смес със захарната. След товадобавете и шоколада, предварително разтопен на водна баня. Размесете добре.  
  • 6. Получената тестена субстанция разпределете вчетири температуроустойчиви десертни чашки, покрийте ги и сложете в хладилник заоколо 4 часа.
  • 7. Загрейте фурната до 180° С. Извадете чашките отхладилника и ги оставете на стайна температура за 10 минути. 
  • 8. Наредете ги върху тиган и печете в продължение на 25-26минути, или докато средата на сладкишите стане пухкава, а отгоре се покрият снежна хрупкава коричка. 
  • 9. Извадете от фурната и оставете сладкишите да сеохладят за около 5 минути. След това всеки от тях покрийте равномерно съссметаната. 
  • 10. Завършете с кокосовите стърготини, оцветени врозовата сладкарска боя.