Блажен десерт с розови кокосови стърготинки.
Съставки
- 2 ч.ч. Бита сметана
- 1 бр. Млечен шоколад
- 1 ч.л. Ванилия
- 2 бр. Яйца
- 6 с.л. Кафява захар
- 2 с.л. Краве масло
- 1/8 ч.л. Сол
- 3/4 ч.л. Бакпулвер
- 1 ч.л. Нес кафе
- 3 с.л. Какао
- 3 с.л. Брашно
- 1 пакетче Кокосови стърготини
Начин на приготвяне
- 1. В малка купа изсипете брашното, какаото, кафето, бакпулвера и солта.
- 2. В друга средно голяма купа разбийте маслото смиксер на средна скорост в продължение на 1 минута.
- 3. Добавете към маслото захарта и продължете даразбивате в същия ритъм в продължение на 5 минути, докато сместа сехомогенизира.
- 4. Следват яйцата и ванилията и отново се разбива доеднородна смес.
- 5. Смесете брашнената смес със захарната. След товадобавете и шоколада, предварително разтопен на водна баня. Размесете добре.
- 6. Получената тестена субстанция разпределете вчетири температуроустойчиви десертни чашки, покрийте ги и сложете в хладилник заоколо 4 часа.
- 7. Загрейте фурната до 180° С. Извадете чашките отхладилника и ги оставете на стайна температура за 10 минути.
- 8. Наредете ги върху тиган и печете в продължение на 25-26минути, или докато средата на сладкишите стане пухкава, а отгоре се покрият снежна хрупкава коричка.
- 9. Извадете от фурната и оставете сладкишите да сеохладят за около 5 минути. След това всеки от тях покрийте равномерно съссметаната.
- 10. Завършете с кокосовите стърготини, оцветени врозовата сладкарска боя.