Името казва всичко – мляко, мляко и пак мляко...
Съставки
- 4 с.л. Тъмен ром
- 200 г Захар
- 1 с.л. Бакпулвер
- 300 мл Квасена сметана
- 1 пакетче Ванилия
- 400 мл Кондензирано мляко
- 200 г Брашно
- 5 бр. Яйца
- 125 мл Прясно мляко
Начин на приготвяне
- 1. Брашното се смесва с ванилията и бакпулвера.
- 2. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с половината от захарта, докато побелеят. Налива се прясното мляко и сместа се добавя към сухите съставки, като се разбърква.
- 3. Белтъците се разбиват леко. Към тях се добавя останалата захар и отново се разбиват, докато станат на сняг. Прибавят се към сместа с жълтъците и всичко се разбърква много внимателно.
- 4. Тестото се слага в тава с незалепващо покритие, пече се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, след което се охлажда много добре.
- 5. Подсладеното кондензираното мляко се смесва със 100 мл от сметаната и рома.
- 6. Блатът се надупчва с вилица, залива се с млечната смес и се оставя, да се напои добре.
- 7. Сладкишът се гарнира с останалата сметана, разбита на сняг. Съвет: По желание може да се гарнира с карамелен сироп.