Името казва всичко – мляко, мляко и пак мляко...

Съставки

  • 4 с.л. Тъмен ром
  • 200 г Захар
  • 1 с.л. Бакпулвер
  • 300 мл Квасена сметана
  • 1 пакетче Ванилия
  • 400 мл Кондензирано мляко
  • 200 г Брашно
  • 5 бр. Яйца
  • 125 мл Прясно мляко

Начин на приготвяне

  • 1. Брашното се смесва с ванилията и бакпулвера.
  • 2. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с половината от захарта, докато побелеят. Налива се прясното мляко и сместа се добавя към сухите съставки, като се разбърква.
  • 3. Белтъците се разбиват леко. Към тях се добавя останалата захар и отново се разбиват, докато станат на сняг. Прибавят се към сместа с жълтъците и всичко се разбърква много внимателно.
  • 4. Тестото се слага в тава с незалепващо покритие, пече се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, след което се охлажда много добре.
  • 5. Подсладеното кондензираното мляко се смесва със 100 мл от сметаната и рома.
  • 6. Блатът се надупчва с вилица, залива се с млечната смес и се оставя, да се напои добре.
  • 7. Сладкишът се гарнира с останалата сметана, разбита на сняг. Съвет: По желание може да се гарнира с карамелен сироп.