Да направим коледните и новогодишните празници още по-весели, уютни и вкусни! Всичко, от което се нуждаете, са подходящи рецепти! Храната е нужда, но да й се наслаждаваме е истинско изкуство! Представяме ви поредица от рецепти, вдъхновени от продукти в брошурата на Kaufland.

Ако ви се хапва нещо сладко, не знаете какво, но двете основни изисквания са да е домашно приготвено и да съдържа шоколад, то ние имаме идея. Сладкишът е повече от добра идея и за домочадието, и за гости.

Разгледайте още специални предложения и рецепти за празниците
на kaufland.bg/рецепти.

Съставки

  • 1 ч.ч. течен шоколад
  • 2 л Захар
  • 1 мл Сол
  • 1 мл Жълтък
  • 1 мл Яйце
  • 1 мл Суха мая

Начин на приготвяне

  • 1. В затопленото соево мляко сложете маята. Добавете и една кафена лъжица захар, за да активира дрождите. 

     

  • 2. След 10 минути започнете да смесвате и останалите съставки. Замесете меко тесто и оставете на топло за около 50 минути да втаса.
  • 3. Разделете тестото на 4 равни части, като всяка от тях разточите с кръгла форма и диаметър около 25 сантиментра. 
  • 4. Сложете първия пласт в подходяща тава, в която ще печете сладкиша. Намажете с течния шоколад, след което сложете втория пласт тесто, намажете с течен шоколад и така, докато свърши тестото.
  • 5. В центъра на сладкиша сложете малка чашка и започнете да оформяте цветето. Първо разрежете на 4 части, след което всяка от четирите части на още четири. Завийте всяка отделна част около остта й, за да се получат ефектни крайща като фунийки.
  • 6. Намажете повърхността на сладкиша с жълтък и печете на 180 градуса до златисто.