Неустоими благинки за делник и празник!
Съставки
- 250 г Краве масло
- 250 г Захар
- 4 с.л. Квасена сметана
- 150 г Пудра захар
- 8 с.л. Ликьор
Начин на приготвяне
- 1. Брашното, сметаната и маслото се слагат в дълбока купа.
- 2. Най-напред се разбъркват бавно с миксера, след което продължава месенето с ръце до получаването на гладко тесто.
- 3. Върху набрашнена повърхност се разточва лист с дебелина около 5 мм.
- 4. С формичка се изрязват кръгчета и се слагат върху покрита с хартия тавичка.
- 5. Тестените кръгчета се пекат 15-20 минути в предварително загрята фурна при температура 175 градуса.
- 6. Приготвя се глазурата от пудра захар и ликьор.
- 7. С нея се намазват внимателно сладките и се поръсват със захарни пръчици по желание.