Неустоими благинки за делник и празник!

Съставки

  • 250 г Краве масло
  • 250 г Захар
  • 4 с.л. Квасена сметана
  • 150 г Пудра захар
  • 8 с.л. Ликьор

Начин на приготвяне

  • 1. Брашното, сметаната и маслото се слагат в дълбока купа.
  • 2. Най-напред се разбъркват бавно с миксера, след което продължава месенето с ръце до получаването на гладко тесто.
  • 3. Върху набрашнена повърхност се разточва лист с дебелина около 5 мм.
  • 4. С формичка се изрязват кръгчета и се слагат върху покрита с хартия тавичка.
  • 5. Тестените кръгчета се пекат 15-20 минути в предварително загрята фурна при температура 175 градуса.
  • 6. Приготвя се глазурата от пудра захар и ликьор.
  • 7. С нея се намазват внимателно сладките и се поръсват със захарни пръчици по желание.