За оформянето на тези сладки се използва силиконова подложка с релеф на пчелна пита. Ако не разполагате с такава, може да използвате и друг хитър начин за придаване на характерна текстура на сладки - украсяване с дъното на чаша


Ако яйцата, които имате са по-големи, е добре да увеличите количеството брашно. Важно е тестото да стане достатъчно меко, за да може да се виждат отпечатъците върху него, но не и да е твърде рядко, за да не се разлеят при печенето. 

Съставки

  • 1 пакетче Ванилия
  • 1/2 ч.ч. Царевично нишесте
  • 1 ч.л. Сода за хляб
  • 1 ч.ч. Пудра захар
  • 3 бр. Яйца
  • 1/2 ч.ч. Олио
  • 250 г Краве масло
  • 4 ч.ч. Брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Смесете всички съставки, с изключение на брашното и нишестето. За по-лесно може да разтопите маслото или да го оставите на стайна температура и нарежете на кубчета. 
  • 2. В отделна купа пресейте заедно брашното и нишестето. 
  • 3. Прибавете брашнената смес лъжица по лъжица, като разбърквате. В края трябва да се получи меко тесто. Оформете го на голяма топка и вземайте от него количество, колкото два ореха. 
  • 4. Оформете тестото между дланите си на tynka питка. След това я притиснете към релефната подложка. Изрежете кръг с чаша и отстранете излишното.
  • 5. Подредете сладките в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. 
  • 6. Готовите, охладени сладки поръсете с пудра захар. За украса може да използвате разтопен на водна баня шоколад, с който да направите кръгче по средата..