Вкусна рецепта, предоставена от мама Грета и Стефан Джурови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 4 бр. Скумрия
  • 1 опаковка Дафинов лист
  • 2 бр. Домати

Начин на приготвяне

  • 1. Махнете главите и опашките на рибите и ги нарежете на котлети.
  • 2. Направете топла марината от вода, оцет, дафинови листа, бахар, сол и захар като ги сложите в тиган на котлона и оставите да всичко да заври.
  • 3. Пуснете рибата вътре, оставете за 5 минути, извадете я и я отцедете върху хартия, за да попие излишната марината.
  • 4. Запържете маринованата риба в тиган с масло, посолете я, ако не е поела от солта.
  • 5. Доматите нарежете на кръгчета, намажете ги със зехтин, поръсете със сол и изпечете на грил тиган.
  • 6. Направете песто от босилек, орехи, чесън, зехтин и сол.
  • 7. Сервирайте рибата с грилованите домати, върху които сложете от песто соса.