Вкусна и питателна, за приготвянето на тази великолепна, вкусна и интересна творба от рода на пиците са нужни само 30-тина минути...

Съставки

  • 2-3 щипки Босилек
  • 2-3 щипки Риган
  • 500 г Кайма
  • 4 глави Лук
  • 50 мл Олио
  • 300 г Готово тесто
  • 2-3 щипки Суха мащерка
  • 10 бр. Черни маслини

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът се нарязва на ситно и се задушава под капак, докато омекне добре.
  • 2. Прибавя се каймата и обезкостените и нарязани маслини.
  • 3. Тестото се разделя на две, едната половина се разточва и се слага в намазана със зехтин тава.
  • 4. Отгоре се изсипва плънката и се разстила. Върху нея се слага доматения сос.
  • 5. Разточва се и другата част от тестото и се поставя върху плънката. Краищата се притискат с вилица, за да се запечатат.
  • 6. Готовата пица се пече при 250 градуса за 7-8 минути, покрита с фолио..
  • 7. Фолиото се сваля и се допича още 5 минути на 200 градуса, докато се зачерви.
  • 8. Сервирайте със зелена салата и любимото вино.