Вкусна и питателна, за приготвянето на тази великолепна, вкусна и интересна творба от рода на пиците са нужни само 30-тина минути...
Съставки
- 2-3 щипки Босилек
- 2-3 щипки Риган
- 500 г Кайма
- 4 глави Лук
- 50 мл Олио
- 300 г Готово тесто
- 2-3 щипки Суха мащерка
- 10 бр. Черни маслини
Начин на приготвяне
- 1. Лукът се нарязва на ситно и се задушава под капак, докато омекне добре.
- 2. Прибавя се каймата и обезкостените и нарязани маслини.
- 3. Тестото се разделя на две, едната половина се разточва и се слага в намазана със зехтин тава.
- 4. Отгоре се изсипва плънката и се разстила. Върху нея се слага доматения сос.
- 5. Разточва се и другата част от тестото и се поставя върху плънката. Краищата се притискат с вилица, за да се запечатат.
- 6. Готовата пица се пече при 250 градуса за 7-8 минути, покрита с фолио..
- 7. Фолиото се сваля и се допича още 5 минути на 200 градуса, докато се зачерви.
- 8. Сервирайте със зелена салата и любимото вино.