Вкусна рецепта, предоставена от мама Евелина Павлова и Петя Димова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 600 г Свинско
  • 3 стръка Праз
  • 2 бр. Домати
  • 1 ч.ч. Ориз
  • 50 г Маслини
  • 50 г Стафиди
  • 1/2 връзка Пресен лук
  • 1-2 бр. Лимон

Начин на приготвяне

  • 1. Начин на приготвяне на свинското:
  • 2. Нарежете месото и праз лука.
  • 3. Запържете ги в тиган с малко олио.
  • 4. Добавете подправките. Разбърквайте от време на време.
  • 5. Накрая добавете нарязани домати.
  • 6. За да приготвите салатата, най-напред сварете ориза във вряща подсолена вода за около 15 мин. 
  • 7. Изплакнете го със студена вода и го изцедете добре. 
  • 8. Сложете го в купа и подправете със зехтин и лимонов сок. 
  • 9. Добавете нарязани маслините, лука, доматите и останалите съставки и  разбъркайте добре.
  • 10. Сервирайте свинското с оризовата салата като гарнитура.