Вкусна рецепта, предоставена от мама Евелина Павлова и Петя Димова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 600 г Свинско
- 3 стръка Праз
- 2 бр. Домати
- 1 ч.ч. Ориз
- 50 г Маслини
- 50 г Стафиди
- 1/2 връзка Пресен лук
- 1-2 бр. Лимон
Начин на приготвяне
- 1. Начин на приготвяне на свинското:
- 2. Нарежете месото и праз лука.
- 3. Запържете ги в тиган с малко олио.
- 4. Добавете подправките. Разбърквайте от време на време.
- 5. Накрая добавете нарязани домати.
- 6. За да приготвите салатата, най-напред сварете ориза във вряща подсолена вода за около 15 мин.
- 7. Изплакнете го със студена вода и го изцедете добре.
- 8. Сложете го в купа и подправете със зехтин и лимонов сок.
- 9. Добавете нарязани маслините, лука, доматите и останалите съставки и разбъркайте добре.
- 10. Сервирайте свинското с оризовата салата като гарнитура.