Този вид торта е любима на много хора, защото се прави от продукти, с които обикновено приготвяме сандвичи. В тази рецепта вкусното допълнение са тънките резенчета пушена сьомга и лимоните за свежест. Разбира се с месото и рибата може да експериментирате и да използвате това, което е любимо за вас.
Съставки
- 2 опаковки Лека майонеза
- 2 опаковки Крема сирене
- 20 резена Пушена сьомга
- 10 резена Прошуто
- 20 резена Шунка
- 14 бр. Чери домати
- 1 бр. Лимон
- 4 бр. Яйца
- 1 китка Магданоз
- 20 бр. Черни маслини
- 14 филии Бял хляб
- 1 стрък Целина
- 1 глава Лук
- 4 стръка Копър
- 1 ч.л. Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Обелете и почистете лука. Накълцайте го на ситно. Нарежете на ситно и копъра.
- 2. Смесете лука, копъра и майонезата в купа. Подправете с черен пипер.
- 3. Нарежете половината от пушената сьомга на малки парчета и сипете в купата. Има варианти, в които се продават готови тънко нарязани риби във вакуумни опаковки. Може да използвате тях за декорацията най-отгоре на тортата.
- 4. Сварете яйцата, за да станат твърди. 3 от тях нарежете в сместа, а едно оставете за украса най-отгоре.
- 5. Нарежете чери доматите на половинки. Наситнете пресния магданоз.
- 6. Тортата се сглобява в кръгла форма с подвижни стени. Първо се подреждат филиите хляб - те са основата на тортата. Изсипете сместа с майонезата в средата. Отгоре поставете останалите тънки филийки хляб като капак. Сложете да стегне в хладилника за 30 минути.
- 7. Махнете стените на формата и отсрани и отгоре намажете със сиренето за мазане. Подредете половинките чери домати в основата на тортата от външната й страна. Посипете страничните стени със ситно нарязания магданоз.
- 8. Най-отгоре подредете завитите на тръбички тънки парченца кашкавал, като ги редувате с шунка. С тях се прави най-външния и най-голям кръг. По-малкият е от леко нагънати парчета сьомга. Най-вътрешният и малък кръг е за свежите резени лимони и целина и свареното яйце, нарязано на четвъртинки. Декорирайте с маслини без костилки. Подреждането е препоръчително. Вие може да оформите по начин, който ви е по-лесен или предпочитате.