Този вид торта е любима на много хора, защото се прави от продукти, с които обикновено приготвяме сандвичи. В тази рецепта вкусното допълнение са тънките резенчета пушена сьомга и лимоните за свежест. Разбира се с месото и рибата може да експериментирате и да използвате това, което е любимо за вас.

Съставки

  • 2 опаковки Лека майонеза
  • 2 опаковки Крема сирене
  • 20 резена Пушена сьомга
  • 10 резена Прошуто
  • 20 резена Шунка
  • 14 бр. Чери домати
  • 1 бр. Лимон
  • 4 бр. Яйца
  • 1 китка Магданоз
  • 20 бр. Черни маслини
  • 14 филии Бял хляб
  • 1 стрък Целина
  • 1 глава Лук
  • 4 стръка Копър
  • 1 ч.л. Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете и почистете лука. Накълцайте го на ситно. Нарежете на ситно и копъра. 
  • 2. Смесете лука, копъра и майонезата в купа. Подправете с черен пипер.
  • 3. Нарежете половината от пушената сьомга на малки парчета и сипете в купата. Има варианти, в които се продават готови тънко нарязани риби във вакуумни опаковки. Може да използвате тях за декорацията най-отгоре на тортата.
  • 4. Сварете яйцата, за да станат твърди. 3 от тях нарежете в сместа, а едно оставете за украса най-отгоре. 
  • 5. Нарежете чери доматите на половинки. Наситнете пресния магданоз. 
  • 6. Тортата се сглобява в кръгла форма с подвижни стени. Първо се подреждат филиите хляб - те са основата на тортата. Изсипете сместа с майонезата в средата. Отгоре поставете останалите тънки филийки хляб като капак. Сложете да стегне в хладилника за 30 минути. 
  • 7. Махнете стените на формата и отсрани и отгоре намажете със сиренето за мазане. Подредете половинките чери домати в основата на тортата от външната й страна. Посипете страничните стени със ситно нарязания магданоз. 
  • 8. Най-отгоре подредете завитите на тръбички тънки парченца кашкавал, като ги редувате с шунка. С тях се прави най-външния и най-голям кръг. По-малкият е от леко нагънати парчета сьомга. Най-вътрешният и малък кръг е за свежите резени лимони и целина и свареното яйце, нарязано на четвъртинки. Декорирайте с маслини без костилки. Подреждането е препоръчително. Вие може да оформите по начин, който ви е по-лесен или предпочитате.