Неустоимо хрупкав изкушения за влюбени и не само...
Съставки
- 1/3 ч.ч. Сушена череша
- 1 ч.л. Ягодов екстракт
- 1 ч.ч. Разтопени смучещи бонбони
- 1/3 ч.ч. Кашу
- 340 г Шоколад
- 450 г Смучещи бонбони
Начин на приготвяне
- 1. Постелете върху масата голямо парче пергаментовахартия или фолио. Поставете червените бонбони в купичка и ги разтопете на воднабаня.
- 2. Разбърквайте, докато се образува гладък крем. Отделетенастрана 1/3 чаша от червените бонбони за по-късно.
- 3. Изсипете разтопената бонбонена смес върхупергаментовата хартията, като я разнесете навсякъде.
- 4. Сложете я заедно с хартията в хладилник за 1-2минути, докато се втвърди.
- 5. След това смесете екстракта от ягоди с розовитебонбони и повторете процеса на разтопяване, описан по-горе.
- 6. С помощта на шпатула разнесете равномернопо-дебел слой от получената розова смес върху втвърдения червен слой. Отнововърнете в хладилника за няколко минути.
- 7. Повторете процеса на топене с шоколада. Разтопенияшоколад изсипете върху втвърдения розово слой и разстелете равномерно. Преди даизсъхне, бързо поръсете с кашу, сушени череши.
- 8. На финала по желание поръсете със захарнитегранули. Сложете в хладилник, за да се втвърди.
- 9. На водна баня разтопете и запазенитепредварително червени бонбони. Изсипете крема в малък найлонов плик и отрежетемалка част от единия му ъгъл.
- 10. Стиснете го така че да декорирате горната частна шоколадовото блокче с фини линии.
- 11. Върнете в хладилника, докато напълно се втвърди.Преди поднасяне нарежете на парченца и поднесете.