Неустоимо хрупкав изкушения за влюбени и не само...

Съставки

  • 1/3 ч.ч. Сушена череша
  • 1 ч.л. Ягодов екстракт
  • 1 ч.ч. Разтопени смучещи бонбони
  • 1/3 ч.ч. Кашу
  • 340 г Шоколад
  • 450 г Смучещи бонбони

Начин на приготвяне

  • 1. Постелете върху масата голямо парче пергаментовахартия или фолио. Поставете червените бонбони в купичка и ги разтопете на воднабаня. 
  • 2. Разбърквайте, докато се образува гладък крем. Отделетенастрана 1/3 чаша от червените бонбони за по-късно.
  • 3. Изсипете разтопената бонбонена смес върхупергаментовата хартията, като я разнесете навсякъде. 
  • 4. Сложете я заедно с хартията в хладилник за 1-2минути, докато се втвърди.
  • 5. След това смесете екстракта от ягоди с розовитебонбони и повторете процеса на разтопяване, описан по-горе.  
  • 6. С помощта на шпатула разнесете равномернопо-дебел слой от получената розова смес върху втвърдения червен слой. Отнововърнете в хладилника за няколко минути. 
  • 7. Повторете процеса на топене с шоколада. Разтопенияшоколад изсипете върху втвърдения розово слой и разстелете равномерно. Преди даизсъхне, бързо поръсете с кашу, сушени череши. 
  • 8. На финала по желание поръсете със захарнитегранули. Сложете в хладилник, за да се втвърди.
  • 9. На водна баня разтопете и запазенитепредварително червени бонбони. Изсипете крема в малък найлонов плик и отрежетемалка част от единия му ъгъл. 
  • 10. Стиснете го така че да декорирате горната частна шоколадовото блокче с фини линии. 
  • 11. Върнете в хладилника, докато напълно се втвърди.Преди поднасяне нарежете на парченца и поднесете.