Шоколад и пюре от кестени, които правят райска комбинация. 


Пюре от кестени може да си направите по  тази рецепта. Заради това, че влиза в състава на десерт, може да пропуснете подправките - сол и индийско орехче. 

Готовото пюре се продава консервени кутии или в буркани. То е традиционен за Южна Франция продукт. произвежда се от кестени (от долината на Рона) и вода и няма добавени сол или захар. 




 

 

 

Съставки

  • 430 г Пюре от кестени
  • 6 бр. Яйца
  • 170 г Захар
  • 200 г Бадеми
  • 1 ч.л. Бакпулвер
  • 200 г Черен шоколад
  • 100 г Краве масло
  • 200 мл Сладкарска сметана

Начин на приготвяне

  • 1. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини. Загрейте фурната на 160 С градуса, с включен вентилатор. 
  • 2. Разбъркайте кестеновото пюре с вилица в голяма купа. 
  • 3. Разбийте яйцата и захарта с миксер, докато станете бяла пяна. 
  • 4. Сипете половината от яйчната смес в сместа с пюрето. Смелете бадемите и ги добавете, заедно с бакпулвера. Разбъркайте. След това добавете останалата половина от яйцата.
  • 5. Сипете сместа във формичките и печете 25-30 мин. 
  • 6. За да направите шоколадовото покритие, леко разтопете шоколада, маслото и сметаната заедно в малка касерола. Разбъркайте със силиконова шпатула или с дървена лъжица. Оставете малко да се охлади. 
  • 7. Потопете всяко мъфинче в шоколадовата глазура и оставете да се втвърди леко. Допълнително може да поръсите с шоколадови пръчици.