Шоколад и пюре от кестени, които правят райска комбинация.
Пюре от кестени може да си направите по тази рецепта. Заради това, че влиза в състава на десерт, може да пропуснете подправките - сол и индийско орехче.
Готовото пюре се продава консервени кутии или в буркани. То е традиционен за Южна Франция продукт. произвежда се от кестени (от долината на Рона) и вода и няма добавени сол или захар.
Съставки
- 430 г Пюре от кестени
- 6 бр. Яйца
- 170 г Захар
- 200 г Бадеми
- 1 ч.л. Бакпулвер
- 200 г Черен шоколад
- 100 г Краве масло
- 200 мл Сладкарска сметана
Начин на приготвяне
- 1. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини. Загрейте фурната на 160 С градуса, с включен вентилатор.
- 2. Разбъркайте кестеновото пюре с вилица в голяма купа.
- 3. Разбийте яйцата и захарта с миксер, докато станете бяла пяна.
- 4. Сипете половината от яйчната смес в сместа с пюрето. Смелете бадемите и ги добавете, заедно с бакпулвера. Разбъркайте. След това добавете останалата половина от яйцата.
- 5. Сипете сместа във формичките и печете 25-30 мин.
- 6. За да направите шоколадовото покритие, леко разтопете шоколада, маслото и сметаната заедно в малка касерола. Разбъркайте със силиконова шпатула или с дървена лъжица. Оставете малко да се охлади.
- 7. Потопете всяко мъфинче в шоколадовата глазура и оставете да се втвърди леко. Допълнително може да поръсите с шоколадови пръчици.