С ядки или сушени плодове, с бонбони или захарни пръчици, тези вълшебни шоколадови блокчета ще смаят небцето ви с топящия си вкус и нежно обаяние.
Съставки
- 2 бр. Сладкарска боя
- 1/2 ч.ч. Шоколад
- 1/4 ч.ч. Какао
- 1 с.л. Ванилов екстракт
- 1 ч.ч. Захар
- 1 бр. Яйце
- 1/2 ч.ч. Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Загрейтефурната до 180 градуса. Покрийте средно голяма квадратна тавичка с алуминиевофолио.
- 2. Разтопетемаслото. Добавете яйцето, кафявата захар, ванилията и разбъркайте до гладко.
- 3. Добаветекакаото и отново разбъркайте. Добавете и червената сладкарска боя. Следват брашнотои солта по желание, след което отново разбъркайте.
- 4. Поставететестото в подготвената тава, изгладете го с помощта на шпатула.Разтопете парченцата шоколад на парна баня.
- 5. Бъркайтедо гладка консистенция. Полейте шоколада над тестото, като с върха на ножче иликлечка за зъби оформете фигури подобни на изложените тук модели.
- 6. Печетеоколо 30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе почтичиста.
- 7. Оставетеда се охлади най-малко 30 минути преди нарязване и сервиране. За оптималенрезултат изчакайте шоколадово-тестеното блокче да се стегне за една нощ.