Само за истинските любители на шоколада – веднъж опитали, никога повече няма да пожелаете друга.

Съставки

  • 2 бр. Яйца
  • 70 г Захар
  • 1 щипка Сол
  • 10 г Краве масло
  • 25 г Брашно
  • 20 г Какао
  • 450 г Черен шоколад
  • 250 г Течна готварска сметана
  • 2 бр. Белтъци
  • 100 г Захар
  • 4 бр. Жълтъци

Начин на приготвяне

  • 1.

    1. Яйцата серазбиват със захарта и щипка сол до изсветляване и пухкавост. Добавя се маслотозаедно с пресятите брашно и какао, след което се разбърква до получаване нахомогенна смес.

  • 2.

    2. Полученатасмес се изсипва във форма с падащо дъно, която е предварително намазнена ипостлана с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180градуса в продължение на 20 минути.

  • 3.

    3. Шоколадът серазтапя на водна баня наедно със сметаната. Не забравяйте от време на време дабъркате. Дръпнете от котлона и оставете да изстине.

  • 4.

    4. В купа серазбиват белтъците на пяна като постепенно се добавя половината захар. В другакупа се разбиват жълтъците с останалата захар, след което внимателно се смесватс шоколадовата смес с помощта на шпатула. Следват белтъците. Разбърква се лекои нежно до образуване на хомогенна смес.

  • 5.

    5. Шоколадовиятмус се изсипва върху шоколадовия блат, след което се оставя за 4 часа вхладилник. Преди поднасяне се поръсва с какао с помощта на цедка.