Тази шоколадова торта е фантастичен и вкусен десерт за всеки повод. Ако има торта, която да бъде определена като уникално красива и вкусна, то това е тази.
Ефектна заради целите круши, които се поставят вертикално и са цели. И вкусна, защото е... шоколадова.
Съставки
- 4 бр. Круши
- 100 г Краве масло
- 1 ч.ч. Захар
- 4 бр. Яйца
- 1 ч.ч. Царевично нишесте
- 2 ч.ч. Пълнозърнесто брашно
- 1 ч.ч. Прясно мляко
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 1 с.л. Нес кафе
- 1/2 ч.ч. Какао
- 5 с.л. Пудра захар
Начин на приготвяне
- 1. Разбийте маслото и захарта до получаването на крем.
- 2. Разделете белтъците от жълтъците и добавете един по един само жълтъците към сместа. Разбивайте, докато стане хомогенно.
- 3. Бавно изсипете брашното и царевичното нишесте. Сипете млякото на тънка струйка и разбъркайте.
- 4. Смесете какаото и содата. Сипете ги в сместа.
- 5. Разбийте белтъците, докато се образува твърд крем. Когато направите върхове с лъжицата от него, те не трябва да падат, а да стоят изправени. Добавете белтъците към сместа с какаото и объркайте, докато стане еднородна смес.
- 6. Сипете я в кръгла форма, предварително намазнена.
- 7. Обелете крушите и ги измийте. Внимателно ги сложете в сместа, така че да останат изправени. Между тях трябва да има разстояние, не трябва да са близо до стените на формата, нито да са скупчени в центъра.
- 8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час.
- 9. След като се охлади, извадете сладкиша от формата и посипете с пудра захар.