Тази безглутенова торта е достатъчно впечатляваща, за да я предложите на гостите си за специални случаи.
Прави се лесно - ще ви отнеме по-малко от час.
Нужните съставки са само 3, като между тях няма брашно. Интересно, нали?
Съставки
- 8 бр. Яйца
- 1 ч.ч. Краве масло
- 450 г Шоколад
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната до 180° С. Намажете стените на тавата, в която ще печете, смасло, а дъното застелете с хартия.
- 2. Начупете шоколада на малки парчета и сложете маслото при него. Може да разтопите в микровълновата, като на всеки 10 секунди изваждате, за да разбърквате, или на водна баня на котлона. Трябва да се получи гладка, течна консистенция.
- 3. Разбийте яйцата с миксер. Добавяйте 1/3 от тях към шоколадовата смес и разбъркайте. Сипете получената смес към останалия разтопен шоколад. Изсипете сместа в приготвения съд за печене. Увийте стените на съда отвън с фолио за печене. Поставете го в по-широка тава, в която сте сипали малко вода на дъното.
- 4. Печете 30-40 минути. Проверете дали е готово, като забиете клечка за зъби в средата и при изваждането нищо не полепва по нея. Стените на сладкиша трябва да са започнали леко да се отлепват.
- 5. Сервирайте, след като тортата се охлади.