Тази безглутенова торта е достатъчно впечатляваща, за да я предложите на гостите си за специални случаи.

Прави се лесно - ще ви отнеме по-малко от час. 

Нужните съставки са само 3, като между тях няма брашно. Интересно, нали?

 

Съставки

  • 8 бр. Яйца
  • 1 ч.ч. Краве масло
  • 450 г Шоколад

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната до 180° С. Намажете стените на тавата, в която ще печете, смасло, а дъното застелете с хартия.
  • 2. Начупете шоколада на малки парчета и сложете маслото при него. Може да разтопите в микровълновата, като на всеки 10 секунди изваждате, за да разбърквате, или на водна баня на котлона. Трябва да се получи гладка, течна консистенция. 
  • 3. Разбийте яйцата с миксер. Добавяйте 1/3 от тях към шоколадовата смес и разбъркайте. Сипете получената смес към останалия разтопен шоколад. Изсипете сместа в приготвения съд за печене. Увийте стените на съда отвън с фолио за печене. Поставете го в по-широка тава, в която сте сипали малко вода на дъното. 
  • 4. Печете 30-40 минути. Проверете дали е готово, като забиете клечка за зъби в средата и при изваждането нищо не полепва по нея. Стените на сладкиша трябва да са започнали леко да се отлепват. 
  • 5. Сервирайте, след като тортата се охлади.