Неповторима наслада за сетивата и душата...
Съставки
- 100 г Кафява захар
- 150 мл Квасена сметана
- 2 бр. Жълтъци
- 50 г Бял шоколад
- 150 г Черен шоколад
- 250 г Маскарпоне
- 1-2 с.л. Какао
Начин на приготвяне
- 1. Маскарпонето и сметаната се разбиват отделно.
- 2. Захарта се смесва с жълтъците. Разбиват се непрекъснато с телена бъркалка на водна баня, до получаването на крем.
- 3. Добавя се начупеният черен шоколад и се бърка, докато се разтопи.
- 4. Готовият крем се смесва с маскарпонето, сметаната и нарязания на ситно бял шоколад, разбърква се със силиконова шпатула и се оставя във фризер поне за 4 часа, покрит с фолио за свежо съхранение, като периодично се разбърква. Сладоледът се поднася, поръсен с какао.