Съставки
- 65 г Бадемово брашно
- 80 г Пшенично брашно
- 180 г Черен шоколад
- 4 бр. Яйца
- 150 г Краве масло
- 200 г Захар
- 1 пакетче Ванилия
Начин на приготвяне
- 1. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пяна. Добавете захарта (180 г) и ванилията и продължете да разбивате.
- 2. Шоколада и маслото нарежете на парчета и ги разтопете на водна баня.
- 3. Без да сваляте от водната баня, добавете жълтъците, останалото количество захар и бадемовото брашно. разбъркайте внимателно, докато всичко стане еднородно.
- 4. Отстранете от котлона и добавете пшениченото брашно. Смесете.
- 5. Добавете разбитите белтъци.
- 6. Изсипете сместа във форма за кекс, предварително намазана с олио, за да не залепне. Печете в предварително загрята на 210 градуса фурна за 10 минути.
- 7. Намалете температурата на 180С и продължете да печете още 30 минути.