Кексът от тази рецепта е с наситен шоколадов вкус, обогатен с бадеми. Във вътрешността си трябва да е мек и нежен. Затова не го дръжте прекалено дълго във фурната. извадете го веднага, щом е готов, иначе рискувате да се пресуши.

 

 

 

 

 

 

Съставки

  • 65 г Бадемово брашно
  • 80 г Пшенично брашно
  • 180 г Черен шоколад
  • 4 бр. Яйца
  • 150 г Краве масло
  • 200 г Захар
  • 1 пакетче Ванилия

Начин на приготвяне

  • 1. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пяна. Добавете захарта (180 г) и ванилията и продължете да разбивате.
  • 2. Шоколада и маслото нарежете на парчета и ги разтопете на водна баня.
  • 3. Без да сваляте от водната баня, добавете жълтъците, останалото количество захар и бадемовото брашно. разбъркайте внимателно, докато всичко стане еднородно.
  • 4. Отстранете от котлона и добавете пшениченото брашно. Смесете.
  • 5. Добавете разбитите белтъци. 
  • 6. Изсипете сместа във форма за кекс, предварително намазана с олио, за да не залепне. Печете в предварително загрята на 210 градуса фурна за 10 минути.
  • 7. Намалете температурата на 180С и продължете да печете още 30 минути.