Вкусна рецепта, предоставена от мама Мама Валентина Иванова и Мирослав Иванов - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 150 г Кашкавал
- 3 бр. Яйца
- 2 филии Хляб
- 1 глава Лук
- 500 г Кайма
- 4 бр. Картофи
- 2 с.л. Царевично брашно
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете лука на ситно.
- 2. Накиснете хляба във вода, след това го изстискайте.
- 3. В купа сложете лука, хляба, каймата, яйцата, черенпипер, сол.
- 4. Намажете тавичка с олио и сложете омесената кайма внея.
- 5. Хубаво я изравнете да стане на равен слой и печете въвфурна на 200 C за около 20 мин.
- 6. Към финала на печенето извадете шницела, поръсете го скашкавал и върнете във фурната докато кашкавалът се разтопи.
- 7. За да направите рьощите настържете картофите в купа иги изстискайте от сока, който са пуснали.
- 8. Добавете яйце, сол, индийско орехче и царевично брашно. Хубаво разбъркайте.
- 9. Загрейте тиган с олио и с лъжица загребвайте отсместта, сплескайте я, за да стане на тънка рьоща и я изпържете от двете страни.
- 10. Сервирайте шницела разрязан на 4, гарниран с картофенирьощи.