Вкусна рецепта, предоставена от мама Мама Валентина Иванова и Мирослав Иванов - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 150 г Кашкавал
  • 3 бр. Яйца
  • 2 филии Хляб
  • 1 глава Лук
  • 500 г Кайма
  • 4 бр. Картофи
  • 2 с.л. Царевично брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете лука на ситно.
  • 2. Накиснете хляба във вода, след това го изстискайте.
  • 3. В купа сложете лука, хляба, каймата, яйцата, черенпипер, сол. 
  • 4. Намажете тавичка с олио и сложете омесената кайма внея. 
  • 5. Хубаво я изравнете да стане на равен слой и печете въвфурна на 200 C за около 20 мин.
  • 6. Към финала на печенето извадете шницела, поръсете го скашкавал и върнете във фурната докато кашкавалът се разтопи.
  • 7. За да направите рьощите настържете картофите в купа иги изстискайте от сока, който са пуснали.
  • 8. Добавете яйце, сол, индийско орехче и царевично брашно. Хубаво разбъркайте. 
  • 9. Загрейте тиган с олио и с лъжица загребвайте отсместта, сплескайте я, за да стане на тънка рьоща и я изпържете от двете страни.
  • 10. Сервирайте шницела разрязан на 4, гарниран с картофенирьощи.