Латино вариант на японското суши.

Съставки

  • 1-2 щипки Черен пипер
  • 1-2 щипки Сол
  • 1 глава Червен лук
  • 200 мл Бира
  • 500 г Бланширани скариди
  • 2 бр. Домати
  • 50 г Кетчуп
  • 1/2 връзка Кориандър
  • 5 бр. Сок от лайм
  • 1/2 бр. сок от портокал
  • 50 мл Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Бирата се кипва.
  • 2. С нея се заливат скаридите, оставят се за 2–3 минути, отцеждат се и се охлаждат.
  • 3. Доматите се режат на много тънки шайби, а лукът - на полумесеци.
  • 4. Сокът от лайм се смесва със сока от портокал, кетчупа, зехтина, сол и черен пипер на вкус, доматите, накълцания кориандър и лука.
  • 5. Добавят се скаридите и се оставят да се мариноват за 2 часа.
  • 6. Поднасят се в чаша заедно с маринатата и по желание, украсени с листенца кориандър.