Латино вариант на японското суши.
Съставки
- 1-2 щипки Черен пипер
- 1-2 щипки Сол
- 1 глава Червен лук
- 200 мл Бира
- 500 г Бланширани скариди
- 2 бр. Домати
- 50 г Кетчуп
- 1/2 връзка Кориандър
- 5 бр. Сок от лайм
- 1/2 бр. сок от портокал
- 50 мл Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Бирата се кипва.
- 2. С нея се заливат скаридите, оставят се за 2–3 минути, отцеждат се и се охлаждат.
- 3. Доматите се режат на много тънки шайби, а лукът - на полумесеци.
- 4. Сокът от лайм се смесва със сока от портокал, кетчупа, зехтина, сол и черен пипер на вкус, доматите, накълцания кориандър и лука.
- 5. Добавят се скаридите и се оставят да се мариноват за 2 часа.
- 6. Поднасят се в чаша заедно с маринатата и по желание, украсени с листенца кориандър.