Обичате палачинки, обичате и тиквички? Тогава палачинките с тиквички наистина ще ви харесат.
Ако направите сместа по-гъста с повече сирене и пропуснете прясното мляко, ще получите пухкави кюфтенца от тиквички. Така с една смес може да приготвите две различни ястия.
Съставки
- 1 ч.ч. Прясно мляко
- 1 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Копър
- 2 с.л. Кисело мляко
- 4 с.л. Брашно
- 2 бр. Яйца
- 2 бр. Тиквички
Начин на приготвяне
- 1. Тиквичките се измиват. Отрязват им се дръжките и дупетата и се настъргват на едро ренде.
- 2. Посоляват се и се разбъркват. Оставят се да си пуснат водата. След 20 минути излишното количество се отцежда.
- 3. Яйцето се разбива в купа и към него се добавят настърганите тиквички. Обърква се с лъжица. Сипва се млякото и се сгъстява с брашното. Подправя се с пресния копър, нарязан на ситно. Получава се гъста смес.
- 4. Сипете олио в дигана и загрейте. За една палачинка са нужни 2-3 с. л. Сместа се изсипва и се разстила внимателно с обратното на лъжицата, за да стане тънка питка. Внимателно обърнете, за да се изпече и от другата страна.
- 5. Палачинките от тиквички се намазват със заквасена сметана, или сирене с печени чушки, крем сирене с билки или друг пълнеж по избор. Завиват се на тръбичка или на триъгълник.