Тази супа от тиквички и мента е събрала най-хубавото от лятото. Прави се бързо - буквално са ви нужни няколко минути за задушаване на зеленчуците. През това време накъсвате няколко листа мента, за да напълните шепите си и след 20 минути ще имате квусно хапване.

Съставки

  • 4 глави Шалот
  • 2 скилидки Чесън
  • 3 бр. Тиквички
  • 2 ч.ч. Прясно мляко
  • 2 шепи Прясна мента
  • 3 с.л. Зехтин
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете шалота на ситно. Задушете го в тиган в сгорещен на средна температура зехтин. Лукът трябва да стане мек и златист. 
  • 2. Нарежете тиквичките на малки кубчета, а чесъна на ситни парченца. Веднага след като лука е готов, добавете и тези зеленчуци в тигана. Покрийте с капак и оставете за 5 минути. 
  • 3. През това време измийте листенцата мента. Оставете няколко листенца за украса. Махнете тигана от котлона, добавете ментата и разбъркайте. 
  • 4. Изсипете всичко в блендера и пасирайте, докато се получи гладко пюре. Добавете млякото и пасирайте още малко, за да се смеси добре. 
  • 5. Овкусете със сол, черен пипер и останалата мента.