Тази супа от тиквички и мента е събрала най-хубавото от лятото. Прави се бързо - буквално са ви нужни няколко минути за задушаване на зеленчуците. През това време накъсвате няколко листа мента, за да напълните шепите си и след 20 минути ще имате квусно хапване.
Съставки
- 4 глави Шалот
- 2 скилидки Чесън
- 3 бр. Тиквички
- 2 ч.ч. Прясно мляко
- 2 шепи Прясна мента
- 3 с.л. Зехтин
- 1/2 ч.л. Сол
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете шалота на ситно. Задушете го в тиган в сгорещен на средна температура зехтин. Лукът трябва да стане мек и златист.
- 2. Нарежете тиквичките на малки кубчета, а чесъна на ситни парченца. Веднага след като лука е готов, добавете и тези зеленчуци в тигана. Покрийте с капак и оставете за 5 минути.
- 3. През това време измийте листенцата мента. Оставете няколко листенца за украса. Махнете тигана от котлона, добавете ментата и разбъркайте.
- 4. Изсипете всичко в блендера и пасирайте, докато се получи гладко пюре. Добавете млякото и пасирайте още малко, за да се смеси добре.
- 5. Овкусете със сол, черен пипер и останалата мента.