Тази рецепта включва краставици, вместо традиционото тесто, което се използва за основа на пълнежа. Това е чудесен начин да намалите въглехидратите и да увеличите зеленчуците. 

Това също е идеална рецепта, ако искате да включите децата си в готвенето. приготвя се лесно и бързо.

 



 

 

 

 

Съставки

  • 2 бр. Краставици
  • 2 бр. Риба тон от консерва
  • 2 стебла Целина
  • 1/4 ч.ч. Лук
  • 1/2 ч.ч. Цедено кисело мляко
  • 1 ч.л. Горчица
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 3 листа Босилек
  • 1 щипка Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете краставиците по дължина, по средата. Използвайте лъжичка, за да отделите вътрешността със семките. 
  • 2. Сипете рибата тон в голяма купа. Леко разбъркайте с вилица, за да се смеси месото със зехтина или соса от самата риба. 
  • 3. Добавете нарязаната на ситно целина, лук, киселото мляко, горчицата, солта, черния пипер и пресните подправки. Разбъркайте всички съставки с вилицата, докато се смесят добре.
  • 4. Изсипете така направената салата с риба тон във всяка половина на краставица.