Тази рецепта включва краставици, вместо традиционото тесто, което се използва за основа на пълнежа. Това е чудесен начин да намалите въглехидратите и да увеличите зеленчуците.
Това също е идеална рецепта, ако искате да включите децата си в готвенето. приготвя се лесно и бързо.
Съставки
- 2 бр. Краставици
- 2 бр. Риба тон от консерва
- 2 стебла Целина
- 1/4 ч.ч. Лук
- 1/2 ч.ч. Цедено кисело мляко
- 1 ч.л. Горчица
- 1/2 ч.л. Сол
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 3 листа Босилек
- 1 щипка Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете краставиците по дължина, по средата. Използвайте лъжичка, за да отделите вътрешността със семките.
- 2. Сипете рибата тон в голяма купа. Леко разбъркайте с вилица, за да се смеси месото със зехтина или соса от самата риба.
- 3. Добавете нарязаната на ситно целина, лук, киселото мляко, горчицата, солта, черния пипер и пресните подправки. Разбъркайте всички съставки с вилицата, докато се смесят добре.
- 4. Изсипете така направената салата с риба тон във всяка половина на краставица.