Ориенталска класика, овкусена със свежа мента.

Съставки

  • 1 бр. Лимон
  • 4 бр. Домати
  • 2-1 глава Лук
  • 150 г Булгур
  • 1/2 връзка Прясна мента
  • 2 връзки Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Булгурът (житото) се почиства, измива, поставя се в стъклен буркан и се залива за 24 часа с хладка вода, след което се измива със студена вода и се поставя в голяма купа.
  • 2. Магданозът и ментата се почистват, измиват се и се нарязват на ситно. Добавят се към житото и всичко се разбърква.
  • 3. Доматите се режат на малки кубчета и се добавят в купата при магданоза и житото и сместа отново се разбърква.
  • 4. Добавя се лукът, нарязан на ситно, и се овкусява с лимонов сок и зехтин.
  • 5. Табулето се слага за 3 часа в хладилника, за да се смесят вкусовете.