Днес ви поднасяме вдъхновение от Близкия изток - салата табуле. Нашата рецепта е с амарант и нар, но амарантът може да бъде заменен с булгур (както е в традиционната рецепта), а нарът - с домати. Всичко е въпрос на вкус. Нашата вариация е свежа, нетрадиционнa и много полезна.
Съставки
- 1-2 щипки Сол
- 6 с.л. Зехтин
- 1 бр. Лимон
- 1/2 връзка Мента
- 1/2 връзка Магданоз
- 150 г Амарант
- 1 бр. Нар
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Сварете амаранта до готовност и го отцедете да изстине.
- 2. Нарежете на дребно магданоза и ментата.
- 3. Разрежете наполовина нара и отстранете зърната.
- 4. Настържете част от кората на лимона, а сокът му изцедете.
- 5. В голяма купа смесете амаранта, магданоза и ментата, зърната нар, настърганата кора лимон и сока от него, овкусете със зехтин и по желание добавете сол и черен пипер.