Днес ви поднасяме вдъхновение от Близкия изток - салата табуле. Нашата рецепта е с амарант и нар, но амарантът може да бъде заменен с булгур (както е в традиционната рецепта), а нарът - с домати. Всичко е въпрос на вкус. Нашата вариация е свежа, нетрадиционнa и много полезна.

Съставки

  • 1-2 щипки Сол
  • 6 с.л. Зехтин
  • 1 бр. Лимон
  • 1/2 връзка Мента
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 150 г Амарант
  • 1 бр. Нар
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Сварете амаранта до готовност и го отцедете да изстине. 
  • 2. Нарежете на дребно магданоза и ментата.
  • 3. Разрежете наполовина нара и отстранете зърната.
  • 4. Настържете част от кората на лимона, а сокът му изцедете.
  • 5. В голяма купа смесете амаранта, магданоза и ментата, зърната нар, настърганата кора лимон и сока от него, овкусете със зехтин и по желание добавете сол и черен пипер.