Тази салатата е изключително полезна и богата на така нужния ни протеин. Може да я хапвате на обяд или това да е леката ви вечеря. Продуктите са такива, че може да си я приготвите дори за закуска, за едни чудесен старт на деня.
Съставки
- 1/2 ч.л. Сол
- 1/4 ч.л. Черен пипер
- 1/2 ч.л. Червен пипер
- 2 с.л. Зехтин
- 1 бр. Яйце
- 1/2 бр. Авокадо
- 400 г Зелен боб
- 1/2 ч.ч. Киноа
Начин на приготвяне
- 1. Киноата се сипва в дълбока касерола и обилно се изплаква продължително с вода. Когато я разбърквате с ръка, по повърхността ще се появяват балончета, подобни на пяна. Образуват се от сапунините, които се съдържат в растението. Важно е да ги отмиете. Използвайте цедка, защото зрънцата са дребни.
- 2. След това киноата се сварява. Съотношението с водата трябва да е 1:3. Варете около 15 минути.
- 3. Почистете и измийте зеления фасул. Сварете го за 5 минути, след което сотирайте в маслото за още 5. Посолете.
- 4. Сварете й яйцето. То трябва да бъде твърдо, така че при разрязване жълтъкът да не се разтича.
- 5. На дъното на чиния сложете киноата, върху нея разпределете шушулките зелен фасул. нарежете авокадото по дължина и оформете ветрило от него. Яйцето разполовете и добавете в чинията. всичко това полейте със зехтин и поръсете с подправките - червен и черен пипер и сол.