Благодарение на мекия си и фин аромат, моцарелата придава изтънчен и плътен вкус на всяко ястие.

 

 

Съставки

  • 2 с.л. Лимонов сок
  • 3 с.л. Винен оцет
  • 2 ч.л. Горчица
  • 6 филии Бял хляб
  • 3-4 с.л. Зехтин
  • 3 скилидки Чесън
  • 150 г Кисело мляко
  • 2-3 с.л. Лека майонеза
  • 500 г Домати
  • 200 г Сметана
  • 1 китка Зелена салата
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 глава Червена цикория

Начин на приготвяне

  • 1. От филиите се правят крутони и се пекат в тиган до златисто заедно със зехтина и половината ситно нарязан чесън.
  • 2. От настъргания пармезан, майонезената смес, сметаната, горчицата, оцета, лимоновия сок и останалия чесън се приготвя сос. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
  • 3. Моцарелата се нарязва на тънки шайби, а доматите – на лунички.
  • 4. Зелената салата и цикорията се накъсват.