Благодарение на мекия си и фин аромат, моцарелата придава изтънчен и плътен вкус на всяко ястие.
Съставки
- 2 с.л. Лимонов сок
- 3 с.л. Винен оцет
- 2 ч.л. Горчица
- 6 филии Бял хляб
- 3-4 с.л. Зехтин
- 3 скилидки Чесън
- 150 г Кисело мляко
- 2-3 с.л. Лека майонеза
- 500 г Домати
- 200 г Сметана
- 1 китка Зелена салата
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
- 1 глава Червена цикория
Начин на приготвяне
- 1. От филиите се правят крутони и се пекат в тиган до златисто заедно със зехтина и половината ситно нарязан чесън.
- 2. От настъргания пармезан, майонезената смес, сметаната, горчицата, оцета, лимоновия сок и останалия чесън се приготвя сос. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
- 3. Моцарелата се нарязва на тънки шайби, а доматите – на лунички.
- 4. Зелената салата и цикорията се накъсват.