Опитайте тази салата, която ви поднася традиционния плод на лятото по един нетрадиционен начин. И тук има краставици и сирене като в Шопската салата, но вкусът е далеч по-различен. 


Хващайте една узряла диня и запалете скарата!

Съставки

  • 1 бр. Краставица
  • 1 с.л. Балсамов оцет
  • 1 щипка Сол
  • 1 с.л. Зехтин
  • 60 г Козе сирене
  • 1 ч.ч. Рукола
  • 4 резена Диня

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте хубаво грила и го намажете с мазнина.
  • 2. Поставете резенчетата диня върху скарата и я запечете, докато се прошари и замирише вкусно. Обърнете и от другата страна на парчето, 
  • 3. Овкусете и разбъркайте зелените листа от руколата със солта, зехтина и магданоза. 
  • 4. Нарежете краставицата на пръчици и поставете листата в чиния, върху която после да аранжирате пръчиците и готовата диня. 
  • 5. Подредете всичко в чинията и поръсете с натрошеното бяло козе сирене. 
  • 6. Завършете с черния пипер на вкус и балсамовия оцет.  По желание можете да добавите орехи.