Опитайте тази салата, която ви поднася традиционния плод на лятото по един нетрадиционен начин. И тук има краставици и сирене като в Шопската салата, но вкусът е далеч по-различен.
Хващайте една узряла диня и запалете скарата!
Съставки
- 1 бр. Краставица
- 1 с.л. Балсамов оцет
- 1 щипка Сол
- 1 с.л. Зехтин
- 60 г Козе сирене
- 1 ч.ч. Рукола
- 4 резена Диня
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте хубаво грила и го намажете с мазнина.
- 2. Поставете резенчетата диня върху скарата и я запечете, докато се прошари и замирише вкусно. Обърнете и от другата страна на парчето,
- 3. Овкусете и разбъркайте зелените листа от руколата със солта, зехтина и магданоза.
- 4. Нарежете краставицата на пръчици и поставете листата в чиния, върху която после да аранжирате пръчиците и готовата диня.
- 5. Подредете всичко в чинията и поръсете с натрошеното бяло козе сирене.
- 6. Завършете с черния пипер на вкус и балсамовия оцет. По желание можете да добавите орехи.