Една дума - Витаминозна!

Съставки

  • 4 с.л. Зехтин
  • 1 щипка Черен пипер
  • 500 г Сварено червено цвекло
  • 4 с.л. Орехови ядки
  • 3-4 стръка Рукола
  • 100 г Сирене Пармезан
  • 2 с.л. Винен оцет
  • 2 ч.л. Дижонска горчица
  • 2 бр. Ябълки
  • 2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. В дълбока купа разбъркайте горчицата, оцета и зехтина до получаването на гладка емулсия. Овкусете със сол и пипер.
  • 2. Добавете измитата и подсушена рукола.
  • 3. Прибавете червеното цвекло, нарязано на тънки филийки и ябълките, нарязани на кубчета.
  • 4. Разбъркайте и коригирайте сол и пипер на вкус, ако се налага.
  • 5. Гарнирайте с леко запечените на тиган ядки.