Една дума - Витаминозна!
Съставки
- 4 с.л. Зехтин
- 1 щипка Черен пипер
- 500 г Сварено червено цвекло
- 4 с.л. Орехови ядки
- 3-4 стръка Рукола
- 100 г Сирене Пармезан
- 2 с.л. Винен оцет
- 2 ч.л. Дижонска горчица
- 2 бр. Ябълки
- 2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. В дълбока купа разбъркайте горчицата, оцета и зехтина до получаването на гладка емулсия. Овкусете със сол и пипер.
- 2. Добавете измитата и подсушена рукола.
- 3. Прибавете червеното цвекло, нарязано на тънки филийки и ябълките, нарязани на кубчета.
- 4. Разбъркайте и коригирайте сол и пипер на вкус, ако се налага.
- 5. Гарнирайте с леко запечените на тиган ядки.