Лека, пикантна, нежна и обсебваща. Лещена салата с вкус на екзотика и съвършенство. Не само за вегетарианци, но и ценители на стилните и здравословни ястия.

Съставки

  • 150 г Рукола
  • 1 бр. Зелена салата
  • 100 мл Оцет балсамико
  • 1 с.л. Зеленчуков бульон
  • 1 щипка Захар
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 1 ч.л. Кимион
  • 75 г Сушени червени боровинки
  • 500 г Червена леща
  • 2 глави Лук
  • 3 скилидки Чесън
  • 7 с.л. Зехтин
  • 250 г Домати
  • 1 връзка Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в 2-3 с.л. зехтин. Добавят се измитата леща и нарязаните на едро боровинки.
  • 2. Прибавят се кимионът, черният пипер и 1 ½ с.л. захар и се карамелизира.
  • 3. Залива се със 600 мл вода. Прибавя се и бульонът. Вари се под капак на тих огън около 10 минути, като от време на време се разбърква.
  • 4. Дръпва се от котлона и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да изстине.
  • 5. Междувременно зелената салата се нарязва на ивици, руколата се накъсва, доматите се нарязват, магданозът се накълцва.
  • 6. Всички продукти се смесват и се подправят с 3-4 с.л. зехтин.