Лека, пикантна, нежна и обсебваща. Лещена салата с вкус на екзотика и съвършенство. Не само за вегетарианци, но и ценители на стилните и здравословни ястия.
Съставки
- 150 г Рукола
- 1 бр. Зелена салата
- 100 мл Оцет балсамико
- 1 с.л. Зеленчуков бульон
- 1 щипка Захар
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 1 ч.л. Кимион
- 75 г Сушени червени боровинки
- 500 г Червена леща
- 2 глави Лук
- 3 скилидки Чесън
- 7 с.л. Зехтин
- 250 г Домати
- 1 връзка Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в 2-3 с.л. зехтин. Добавят се измитата леща и нарязаните на едро боровинки.
- 2. Прибавят се кимионът, черният пипер и 1 ½ с.л. захар и се карамелизира.
- 3. Залива се със 600 мл вода. Прибавя се и бульонът. Вари се под капак на тих огън около 10 минути, като от време на време се разбърква.
- 4. Дръпва се от котлона и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да изстине.
- 5. Междувременно зелената салата се нарязва на ивици, руколата се накъсва, доматите се нарязват, магданозът се накълцва.
- 6. Всички продукти се смесват и се подправят с 3-4 с.л. зехтин.