Малко хора знаят, че черешите могат да се консумират освен пресни, на сладкиши, сладка и компоти и в солени ястия - салати или основни. Те са чудесни за сосове, маринати, както и като основна съставка за салати и студени предястия.
В тази свежа лятна салата по желание може да добавите пикантни крутони и друг свеж зеленчук - краставица, репички, или авокадо и кълнове. Ако харесвате земните вкусове - сложете към дресинга и настъргана земна ябълка или хрян.
Съставки
- 1 с.л. Пчелен мед
- 1 с.л. Зехтин
- 1 ч.л. Сол
- 7 листа Зелена салата
- 200 г Пилешко филе
- 30 бр. Череши
- 1 с.л. Балсамов оцет
Начин на приготвяне
- 1. Извадете костилките на черешите. Нарежете ги на половинки. При рязането обикновено остава и малко сок по дъската - добавете го към дресинга.
- 2. Дресинга направете като смесите солта, балсамикото и зехтина.
- 3. Овкусете пилешкото със сол и черен пипер. Разтопете маслото в тиган и когато зацвърчи, сложете месото да се запечата от всички страни. извадете го и го увийте в алуминиево фолио. Оставете да почине 7 минути. Така ще се запази сочно.
- 4. Накъсайте зелената салата в купа. Добавете пилешкото филе, нарязано на кубчета и половинките череши.
- 5. Прибавете черешовия дресинг и разбъркайте леко.