Черният ориз, може би, не е толкова популярен, колкото белия, но е най-здравословен. Наричат го още "императорски" и "забранен" ориз. В миналото в Китай той е бил отглеждан в ограничени количества, които били предназначени специално за императора и неговото семейство.
Представяме ви изключителна рецепта с неподражаем вкус.
Съставки
- 2 с.л. Оцет
- 1 бр. Зелена салата
- 2 бр. Яйца
- 2 бр. Домати
- 200 г Миди
- 250 г Черен ориз
- 5 с.л. Олио
Начин на приготвяне
- 1. Измийте ориза в обилна вода и го отцедете добре.
- 2. Поставете го в тенджерка, залейте го с два пъти по-голямо количество вода ( ½ л ) и го сложете да заври заедно със солта и черния пипер. Сложете капак.
- 3. След като заври, продължете да го варите още 15 минути.
- 4. Отстранете го от огъня и го разсмесете с мидите, олиото и оцета.
- 5. Преди сервиране го украсете с четвъртинки от доматите и твърдо сварените яйца, поставени върху листата от салата.