Черният ориз, може би, не е толкова популярен, колкото белия, но е най-здравословен. Наричат го още "императорски" и "забранен" ориз. В миналото в Китай той е бил отглеждан в ограничени количества, които били предназначени специално за императора и неговото семейство.

Представяме ви изключителна рецепта с неподражаем вкус.

Съставки

  • 2 с.л. Оцет
  • 1 бр. Зелена салата
  • 2 бр. Яйца
  • 2 бр. Домати
  • 200 г Миди
  • 250 г Черен ориз
  • 5 с.л. Олио

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте ориза в обилна вода и го отцедете добре.
  • 2. Поставете го в тенджерка, залейте го с два пъти по-голямо количество вода ( ½ л ) и го сложете да заври заедно със солта и черния пипер. Сложете капак.
  • 3. След като заври, продължете да го варите още 15 минути.
  • 4. Отстранете го от огъня и го разсмесете с мидите, олиото и оцета.
  • 5. Преди сервиране го украсете с четвъртинки от доматите и твърдо сварените яйца, поставени върху листата от салата.