Много лека и същевремено хранителна салата.
Съставки
- 1 щипка Сол
- 100 г Орехови ядки
- 2-3 стръка Пресен лук
- 8 бр. Чери домати
- 16 бр. Пъдпъдъчи яйца
- 30 мл Балсамов оцет
- 80 мл Зехтин
- 2 ампула Айсберг
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Добре измитата маруля се нарязва на фини лентички.
- 2. Яйцата се сваряват за 4-6 минути. Охлаждат се на течаща вода. Обелват се и се нарязват на половинки.
- 3. Междувременно се миксират зехтинът и балсамовият оцет. Добавят се сол и пипер.
- 4. В голяма чиния за салата се поставят най-напред лентичките маруля и се надреждат се пъдпъдъчите яйца отгоре.
- 5. Салатата се овкусява с балсамовия дресинг и се украсява с нарязания лук, чери доматките и ореховите ядки.