Много лека и същевремено хранителна салата.

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 100 г Орехови ядки
  • 2-3 стръка Пресен лук
  • 8 бр. Чери домати
  • 16 бр. Пъдпъдъчи яйца
  • 30 мл Балсамов оцет
  • 80 мл Зехтин
  • 2 ампула Айсберг
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Добре измитата маруля се нарязва на фини лентички.
  • 2. Яйцата се сваряват за 4-6 минути. Охлаждат се на течаща вода. Обелват се и се нарязват на половинки.
  • 3. Междувременно се миксират зехтинът и балсамовият оцет. Добавят се сол и пипер.
  • 4. В голяма чиния за салата се поставят най-напред лентичките маруля и се надреждат се пъдпъдъчите яйца отгоре.
  • 5. Салатата се овкусява с балсамовия дресинг и се украсява с нарязания лук, чери доматките и ореховите ядки.