Основен герой в това сочно и свежо салатено предложние е маслената риба. Тя е позната още като есколарна и бисерна риба. Богата е на желязо, магнезий и селен. От останалите продукти пък ще си добавите фибри и незабравим вкус.  

Необходими продукти:

Кашкавал

Авокадо

Сусам

Червена ябълка

Лимон

Салата маше

Зехтин

Маслена риба

Розмарин

Микс пипер, сол, розмарин

Скариди 

Пудра захар

Снимка: iStock


Приготвяне:

Нарязваме четвърт лимон на резени и четвърт ябълка на дребни кубчета.
Отделяме кожата на рибата и я режем на кубчета.
Всички продукти режем на кубчета.

Стриваме пипера, солта и розмарина.Изсипваме ги в купа купа и изстискваме резен лимон. Добавяме 1 ч.л. пудра захар. Объркваме добре с 10 г зехтин. В купата добавяме нарязаните продукти на кубчета.

Време е да сервираме салатата.
Взимаме ринг, в който изсипваме и оформяме салата. Добавяме скариди и салата маше.
Може да посипем със сусам и да добавим резен лимон за украса.

С какво вино се комбинира?

За да разгърнете всички вкусове на салатата, комбинирайте със сухи бели вина – мускат или мискет.

Ако искате нещо по-силно - заложете на каберне совиньон или сира, които чудесно се допълват с месо на скара и морски продукти.