Основен герой в това сочно и свежо салатено предложние е маслената риба. Тя е позната още като есколарна и бисерна риба. Богата е на желязо, магнезий и селен. От останалите продукти пък ще си добавите фибри и незабравим вкус.
Необходими продукти:
Кашкавал
Авокадо
Сусам
Червена ябълка
Лимон
Салата маше
Зехтин
Маслена риба
Розмарин
Микс пипер, сол, розмарин
Скариди
Пудра захар
Приготвяне:
Нарязваме четвърт лимон на резени и четвърт ябълка на дребни кубчета.
Отделяме кожата на рибата и я режем на кубчета.
Всички продукти режем на кубчета.
Стриваме пипера, солта и розмарина.Изсипваме ги в купа купа и изстискваме резен лимон. Добавяме 1 ч.л. пудра захар. Объркваме добре с 10 г зехтин. В купата добавяме нарязаните продукти на кубчета.
Време е да сервираме салатата.
Взимаме ринг, в който изсипваме и оформяме салата. Добавяме скариди и салата маше.
Може да посипем със сусам и да добавим резен лимон за украса.
С какво вино се комбинира?
За да разгърнете всички вкусове на салатата, комбинирайте със сухи бели вина – мускат или мискет.
Ако искате нещо по-силно - заложете на каберне совиньон или сира, които чудесно се допълват с месо на скара и морски продукти.