Предястие с вкус на лято!
Съставки
- 1 ч.л. Риган
- 400 г Домати от консерва
- 3 скилидки Чесън
- 1 глава Лук
- 200 г Краве сирене
- 400 г Скариди
- 1 връзка Магданоз
- 6 с.л. Зехтин
- 30 мл Узо
- 1/4 връзка Босилек
- 1 щипка Захар
Начин на приготвяне
- 1. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в 4 с. л. от зехтина. Овкусяват се с ригана и щом омекнат се налива узото и се фламбира.
- 2. Сипват се доматите и около 150 мл вода, подправят се със сол, черен пипер и щипка захар, и ястието се готви на слаб огън около 10 минути.
- 3. Скаридите се почистват от черупките и вената, без да се махат главите. Магданозът се наситнява, а сиренето се реже на кубчета. Магданозът се сипва в доматения сос и се разбърква.
- 4. Отгоре се разпределят скаридите и сиренето.
- 5. Всичко се полива с останалия зехтин и се пече 7 минути в загрята на 220 градуса фурна. Поръсва се с наситнения босилек и се поднася.