Предястие с вкус на лято!

Съставки

  • 1 ч.л. Риган
  • 400 г Домати от консерва
  • 3 скилидки Чесън
  • 1 глава Лук
  • 200 г Краве сирене
  • 400 г Скариди
  • 1 връзка Магданоз
  • 6 с.л. Зехтин
  • 30 мл Узо
  • 1/4 връзка Босилек
  • 1 щипка Захар

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в 4 с. л. от зехтина. Овкусяват се с ригана и щом омекнат се налива узото и се фламбира.
  • 2. Сипват се доматите и около 150 мл вода, подправят се със сол, черен пипер и щипка захар, и ястието се готви на слаб огън около 10 минути.
  • 3. Скаридите се почистват от черупките и вената, без да се махат главите. Магданозът се наситнява, а сиренето се реже на кубчета. Магданозът се сипва в доматения сос и се разбърква.
  • 4. Отгоре се разпределят скаридите и сиренето.
  • 5. Всичко се полива с останалия зехтин и се пече 7 минути в загрята на 220 градуса фурна. Поръсва се с наситнения босилек и се поднася.